Bcentral
Image default
Business / Directories

Een vliegbrevet halen in Nederland

Denk je er over om binnenkort je vliegbrevet te halen? Maar zou je graag nog wat meer informatie willen lezen over een vlieg brevet halen in Nederland? Lees hier hoe het halen van een vliegbrevet werkt.

Opbouw lessen

Het halen van een vliegbrevet heeft wel iets weg van het halen van een rijbewijs. De opbouw van de praktijk is een beetje hetzelfde: je doet steeds meer zelf. De eerste les is over het algemeen meestal een demonstratievlucht. Bij de tweede les moet je leren rechtdoor te kunnen vliegen. En na meerdere lessen mag je meestal een stuk van het opstijgen zelf doen. Als je een normale vlucht eenmaal onder de knie hebt, dan ben je er al bijna. Je moet alleen nog de noodprocedures beheersen. Onder noodprocedures wordt onder andere het uitvallen van de motor verstaan, maar ook bijvoorbeeld een niet functionerende radio. 

Hoeveel kost het?

Misschien een beetje een open deur, maar het halen van een vliegbrevet is niet goedkoop. Hou er rekening mee dat je hier minstens 8000 euro voor betaald. De kosten bestaan onder andere uit de huur van het vliegtuig, het inhuren van de instructeur, landingsgelden en examengelden. Het is dan ook belangrijk dat je aardig wat geld hiervoor opzij zet. En het klinkt misschien duur, maar wat je ervoor terug krijgt is natuurlijk onbetaalbaar. Want het gevoel dat je krijgt van het besturen van een eigen vliegtuig is natuurlijk onbetaalbaar.

Wat voor brevet?

Er zijn twee soorten brevetten die je kunt halen. Zo kun je een PPL brevet halen of een LAPL brevet. Het voordeel aan een PPL brevet is dat je er vrijwel overal ter wereld mee kan vliegen. Een LAPL is echter alleen maar geldig in de Europese Unie. Een LAPL kent wel weer minder strenge eisen dan een PPL.