Bcentral
Image default
Business / Directories

Groepsdynamiek

Waarom werkt de ene groep fijn samen en de ander groep niet? Vaak ligt dit aan allerlei processen die onbewust meespelen in het groepsproces en deze ook beïnvloeden. Deze processen kunnen ervoor zorgen dat je als groep niet optimaal samenwerkt of presteert. Daarnaast kan het ook passiviteit en nativiteit meebrengen in plaats van positiviteit en activiteit. Hoe kan je nu de samenwerking en dynamiek in de groep verbeteren? Het verbeteren van de samenwerking in groepsverband kan je leren door een workshop groepsdynamiek in de zorg te volgen. In deze blog meer informatie over deze cursus.

Wat is groepsdynamiek?
Samenwerken is en blijft lastig. Het liefste wil je lekker zelf invulling geven aan je werkzaamheden en lekker eigen baas zijn. Maar je wilt natuurlijk ook deel uit blijven maken van het team. Dit vraagt om aanpassing, iedereen heeft eigen meningen en ervaringen. Emoties van andere en jezelf kunnen deze sociale aanpassingen soms lastig maken. Je maakt het vaak mee dat iemand in de groep wel eens een vervelende opmerking maakt en dat dan de hele sfeer meteen in de groep verpest is. Je kan je hierdoor aangevallen voelen als er een vervelende opmerking wordt gemaakt. Dit kan leiden tot een discussie of zelfs uitlopen tot een ruzie. Het is dan ook van belang goed te weten hoe je mensen kan beïnvloeden en hoe je de groepsdynamiek gewaarborgd houdt.

Inhoud
Tijdens de workshop krijg je meer inzichten in groepsdynamica en groepsdynamische processen. Na het volgen van de workshop ben je in staat om voorbeeldgedrag te kunnen inzetten om zo de groepsdynamiek op een zeer positieve manier te kunnen beïnvloeden. Hierdoor krijg je meer grip op de processen in een groep. Het samenwerken kan dan een stuk beter gaan. Naast deze workshop zijn er nog een hoop andere workshops die je kunnen helpen om met mensen om te gaan en dingen te kunnen herkennen. Denk hierbij, bijvoorbeeld aan een agressie training. Bij deze workshop leer je omgaan met agressief gedrag.

http://zelfsterk.nl