Bcentral
Image default
Business / Directories

Hulp bij het kiezen van een goede kerstoutfit

De maand december komt langzamerhand in zicht. Voor veel gezinnen wordt deze maand gezien als feestelijke maand, mede dankzij de feestdagen: Sinterklaas, Kerstmis en Oud & Nieuw. Kortom: een maand vol gezelligheid en cadeautjes, wie wilt dat niet?

Toch kunnen deze feestdagen lichte stressmomenten met zich meebrengen. Tijdens de kerstdagen zullen er bijvoorbeeld veel borrels, feestjes en familiebezoekjes georganiseerd worden. Wat is een geschikte outfit? Waar kan ik mij de gehele avond goed in voelen? Hieronder delen wij een paar tips.

De dresscode

Officieel zijn er geen kledingvoorschriften voor de kerst, al blijken veel personen overeenkomende outfits te shoppen. Door een combinatie van ‘verzorgd’ en ‘feestelijk’ zul je de ideale kerstoutfit samenstellen. Een net jurkje met feestelijke details is erg geschikt voor een gezellige kerstborrel met de familie.

Foute kersttrui

Feestelijk kan door iedereen anders worden geïnterpreteerd. Zo zal de een aankomen in een jurkje met gepaste glitters, terwijl de ander de foute kersttrui uit de kast trekt. De foute kersttruien blijken inmiddels een grote trend te zijn onder de mensen. Het is immers een geschikte outfit voor een feestdag. Momenteel wordt de kersttrui op dermate grote schaal gedragen, dat er in Nederland een speciale Kersttruiendag is uitgeroepen.

Kerstjurkje

Gedurende de aanloop naar de kerstdagen worden de etalages van modeketens volgehangen met sierlijke kerstjurkjes. Het is dan ook niet gek dat veel dames de kerst doorbrengen in een prachtig jurkje.

De kerst wordt gevierd in de koude maanden. Hierdoor is het wel prettig om rekening te houden met de lage temperaturen. Combineer het jurkje met een blazer, vestje of jasje als passende aanvulling op de kerstoutfit. Verder kan de outfit aangevuld worden met indrukwekkende sieraden. Vul een eenvoudige outfit aan met opvallende sieraden en kies voor rustige accessoires bij een opvallende outfit. Om er verzorgd bij te lopen, is het raadzaam om te kiezen voor een outfit waar de schouders bedekt zijn, de buik bedekt is en de rokjes niet al te kort zijn.

http://economy.nl