Bcentral
Image default
Business / Directories

De reden voor het kiezen van een rietendak

Bij het aanleggen van een dak zijn er een aantal opties waarover nagedacht moet worden. Is het oude pannendak aan vervanging toe omdat de levensduur langzaam is verstreken? Er zijn meer opties voor een nieuw dak dan alleen een pannendak, denk hierbij aan een rietendak. Een rietendak wordt vaak niet als optie gezien omdat men denkt dat dit onbetaalbaar is. De gevraagde prijs voor een bepaald nieuw dak kan hoog zijn maar er moet ook gekeken worden naar de levensduur van een dak. Op een korte termijn ziet het er uit als een dure aankoop maar als het dak een levensduur van 30 jaar heeft is het dak opeens goedkoper. Als er gekeken wordt naar de levensduur van een dak zijn de duurdere daken op een langer termijn goedkoper.

Een optie voor je huis dat als dak gekozen kan worden is een rieten dak, veel mensen dromen hier van maar zij denken dat dit onbetaalbaar is maar in tegendeel. In het begin is het een grote investering om een rietendak aan te leggen, maar een rieten kap kent voordelen. De luxe uitstraling die door een rietendak wordt gecreëerd is niet het enige, er wordt een investering in het huis gedaan waardoor de waarde van het huis zal stijgen. Zoals eerder is beschreven zorgt dit voor een luxere uitstraling, bij veel mensen zal dit prachtig beeld vormen waardoor het huis gewild raakt en de waarde zal toenemen.

Toch kennen veel mensen drempels waardoor zij afstappen van het aanleggen van een rietendak, een drempel is de brandveiligheid die het dak aanbiedt. Als dit de drempel voor u was om geen rietendak te leggen zal uw mening op dit moment veranderen. De huidige rietendak beschikken over een constructie waardoor de kans op brand minimaliseert, in het verleden gebruikten ze een open constructie waardoor het vuur de ruimte kreeg om zich te verspreiden. Als u nog niet overtuigd bent, de levensduur van een rietendak kan wel van 40 tot 50 jaar mee gaan.

http://www.rietwerk.nl