Bcentral
Image default
Business / Directories

De juiste persoon in dienst

Het is belangrijk voor een onderneming om de juiste personen in dienst te hebben. Mocht dit niet het geval zijn dan kan het verloop van het personeel best groot zijn. Dat kan voor zowel de werknemers die er werken als voor het management zeer vervelend zijn. Het roulerende personeelsbestand kan ervoor zorgen dat er geen of minder grip gekregen kan worden op de situatie. Andere werknemers zullen het lastig vinden om zich continue aan te passen, en managers verdoen veel tijd om de personen steeds in te werken. Het is lastig als na de inwerk procedure de persoon in kwestie weer vertrekt. In principe heeft het gehele bedrijf of dat moment tijd weggegooid aan iemand die niets meer voor de organisatie kan betekenen.

Het is daarom goed voor een onderneming om zichzelf af te vragen wat voor persoon zij zoeken in de situatie en functie. Komt het steeds voor dat men op een en dezelfde functie veel verloop heeft, dan kan het waarschijnlijk liggen aan de opstelling van de vacature en het slechte selecteren van het management van de geschikte kandidaten. Het eerste punt dat is genoemd komt vaak door de hr afdeling. Het slecht opstellen van een vacature kan ervoor zorgen dat niet de juiste personen solliciteren op de vacature. Het kan namelijk zo zijn dat er de verkeerde informatie wordt in gezet of omdat er geen tot weinig kenmerken en kwaliteiten worden genoemd. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het niet helemaal duidelijk is wat het bedrijf van de sollicitant wil, en wat het bedrijf nou eigenlijk zoekt.

Daarnaast kan het aan het selecteer proces zelf van de organisatie liggen, als zij nogmaals niet helemaal duidelijk voor ogen hebben wat zij zoeken is het selecteren van de geschikte kandidaat zeer lastig. Om de organisatie hier bij een handje te helpen kan een assessment bureau worden ingeschakeld voor het opzetten van een ontwikkel assessment waardoor het kaf van het koren wordt gescheiden en het bedrijf waarschijnlijk een beter beeld kan creëren waardoor zij eerder de juiste persoon op de functie kunnen zetten.

https://loopbaannederland.nl/