Bcentral
Image default
Business / Directories

Overzicht van goede startpagina’s

Een goede startpagina is een pagina met een overzicht van verschillende websites. Het is eigenlijk een soort van online telefoonboek. De laatste jaren worden startpagina’s misschien wel iets minder gebruikt, maar het is nog steeds heel erg nuttig.

Een goede startpagina maken

Een goede startpagina maken is gelukkig geen rocketscience, maar er zijn wel enkele voorwaarden waar je je aan moet houden. Hieronder sommen we in een paar punten op waar een goede startpagina aan dient te voldoen. Voldoe je aan deze punten, dan verhoog je de kans dat jouw startpagina goed gevonden wordt. 

  • Een startpagina maak je voor gebruikers en niet voor zoekmachines. Zorg er dus voor dat de gebruiksvriendelijkheid van je website in orde is. 
  • Presenteer uneieke en aan het onderwerp gerelateerde inhoud. Voorbeeld: maak een startpagina voor auto onderdelen en plaats er alleen linkjes op die te maken hebben met auto’s/auto onderdelen.
  • Maak geen startpagina vanuit een puur commercieel oogpunt 

Overzicht van goede startpagina’s

De bovengenoemde punten kliken allemaal vrij logisch, maar in de praktijk zien we helaas nog te veel voorbeelden van hoe het niet moet. Wij geven je daarom hieronder een paar voorbeelden van goede startpagina’s:

Succes met je startpagina

We hopen dat dit artikel je helpt om een goede startpagina te maken en/of je huidige startpagina te verbeteren. Wij wensen je heel veel succes!