Bcentral
Image default
Business / Directories

De beste drummers aller tijden

De drummer is bijna in elke muziekgenre enorm belangrijk. Zonder de drummers ie er geen moderne muziek, of he nu over jazz gaat, funk, rock of pop. De basis van deze muziek is vaak de drummer. Drummers zijn zelden de ster en zijn meestal op de achtergrond te vinden. Het leren drummen kost jaren tijd en het niveau wat deze  drummers moet je duizenden drumles volgen. Hier onder volgen de 5 beste drummers aller tijden.

John Bonham is onderdeel van band Led Zeppelin. Vele fans beschouwen hem als aller beste rockdrummer aller tijden. De stijl van de drummer was uniek, hij gebruikte een wat lossere stijl en combineerde dit met ongekende kracht, wat natuurlijk enorm goed paste bij de muziek stijl van Led Zeppelin. Veel hedendaagse drummers proberen zijn stijl te kopiëren. De samples van John Bonham worden tot de dag van vandaag nog steeds gebruikt en zelfs in andere muziekstijlen zoals bijvoorbeeld hiphop.

Dave Lombardo is de beste leerling van John Bonham. Lombardo is een van de originele leden van Slayer. Lombardo is verantwoordelijk voor grote veranderingen in het Metal genre. Zo was hij bepalend voor de snelheid van de muziek die enorm verhoogd werd. Lombardo stond bekend om zijn dubbele basdrumgeluid en een supersnel ritme wat hij kon creëren.

Bernard Buddy Rich is de allerbeste jazzdrummer allertijden. Hij had alle skills die een jazzdrummer moet hebben. Zijn drumstijl was krachtig, snel, subtiel en had groove. Rich speelde samen met allerlei grootheden zoals Frank Sinatra en Louis Armstrong.

Jaki Liebezeit is bekend van de Duitse rockband Can. Deze band ontpopte zich in de jaren 70 tot unieke rockband en dit was mede te danken door de drummer Jaki. Van origine was Jaki een jazzdrummer maar in de rockband Can ontwikkelde hij zijn compleet eigen stijl. Zijn 17 minuten durende ‘Halleluhwah’ wordt gezien als zijn meesterwerk.

Clyde is verantwoordelijk voor de verandering naar de moderne muziek. Zonder hem zal de moderne muziek niet klinken zoals vandaag. Clyde is een funky drummer en was onderdeel van James Brown. Veel van nummers zijn gesampeld en worden hedendaagse gebruikt in de muziek. Clyde is bekemmd van de nummers Seks Machine en Its a Man’s Man’s Man’s world.

https://www.onlinedrumles.nl/