Bcentral
Image default
Business / Directories

Speeltoestellen in de tuin

Het is voor kinderen belangrijk om buiten te komen, want kinderen hebben net als oudere mensen een groter risico op het krijgen van een tekort aan vitamine d. Mensen met een tekort aan vitamine d hebben een grotere kans op het krijgen van allemaal vervelende bijwerkingen die in sommige gevallen zelfs chronisch kunnen zijn. Vitamine d kun je krijgen door het eten van vette vis, margarine en zonlicht op je huid. Daarom is het belangrijk om als kind genoeg buiten te komen, want als je niet buiten komt krijg je op lange termijn een tekort aan vitamine d want met alleen margarine en vette vis krijg je niet genoeg vitamine binnen.

Jonge kinderen moeten daarom genoeg buiten komen om zo genoeg van deze vitamine binnen te krijgen. Jonge kinderen hebben alleen niet het besef hoe belangrijk het is om vitamine d binnen te krijgen en kunnen de verantwoordelijkheid van genoeg vitamine d daarom ook niet dragen. Het is daarom de taak van de ouders om ervoor te zorgen dat hun kinderen genoeg vitamine d binnen krijgen. Dat kunnen ouders bijvoorbeeld doen door het buiten leuk te maken voor hun kinderen, met bijvoorbeeld een zandbak hout of een schommel hout. Met leuke speeltoestellen zullen kinderen het buiten leuker vinden dan andere en zullen eerder geneigd zijn om naar buiten te gaan.

Speeltoestellen passen alleen niet in elke tuin. Als ouder kun je daarom tijdens het kopen van de speeltoestellen er op letten dat je een speeltoestel koopt dat ook bij de rest van de tuin past. Daardoor is het een minder grote stap om een speeltoestel te kopen. Een speeltoestel van hout is dan de beste optie, omdat hout in veel situaties het beste is. Want speeltoestellen van ijzer zijn minder mooi en speeltoestellen van plastic zijn meestal minder sterk en ook minder mooi.

https://www.buitenspeelgoed.nl/