Bcentral
Image default
Business / Directories

Soorten bedrijfssoftware

In elk bedrijf wordt er gebruik gemaakt van software. Je heb ze voor allerlei toepassingen en zijn erg belangrijk. Het kunnen beschikken over fijne, goedwerkende software kan de productiviteit binnen het bedrijf een behoorlijke boost geven. De keuze maken voor de juiste software is echt nog niet zo makkelijk, er zijn zoveel mogelijkheden. De opties op een rijtje.

We kunnen globaal twee soorten bedrijfssoftware onderscheiden: – Pakketsoftware. Dit is software die in het bedrijf op een server wordt geïnstalleerd. De kosten die je hiervoor maakt zijn de aanschaf- en onderhoudskosten. – Online software of Software as a Service. Deze neem je als bedrijf via je het internet af en vaak zijn de kosten gebaseerd op het gebruik. Dus hoe meer je gebruikt, hoe meer je betaalt. Een voorbeeld hiervan is de online salarisadministratie.

De pakketsoftware verdwijnt langzaam, terwijl de online software juist groeit. Het grote voordeel van online software is dat je er amper meer naar om hoeft te kijken. Het onderhoud en beheer gebeurt vanuit een ander bedrijf en bovendien betaal je op maat. Dus weet je zeker dat je niet teveel betaalt.

Bedrijfssoftware wordt onderverdeeld in de volgende typen, met als belangrijkste: – CRM (Customer Relationship Management). Dit gaat onder meer over de optimalisatie van klantcontacten met als uiteindelijk doel om meer omzet per klant te behalen. – HRM (Human Resource Management). Dit is software die ondernemingen ondersteunt bij alle facetten van HRM, zoals de werving van nieuw personeel of een salarissoftware programma. – CMS (Content Management Systeem). Dit is software waarbij mensen/bedrijven zonder al te veel technische kennis opgemaakte tekst en foto’s via het internet kunnen publiceren. – ERP (Enterprise Resource Planning). ERP zorgt ervoor dat alle processen binnen een bedrijf te beheersen zijn in één overkoepelend systeem. Ook legt deze software verbanden tussen verschillende processen, wat voor veel bedrijven uiteindelijk een grote vooruitgang op het gebied van efficiency betekent.

http://www.cbbs.nl