Bcentral
Image default
Business / Directories

Bedrijfswebsite laten maken? Hier moet je op letten!

Bij het maken van een nieuwe website komt een hoop kijken. Of je nou zelf aan de knoppen gaat zitten of dat je het maken van een nieuwe website uitbesteed aan een professional, het is altijd een heel project waar van alles mis kan gaan. Om te voorkomen dat het maken van jouw nieuwe bedrijfswebsite te mist in gaat hebben we in dit artikel een aantal belangrijke punten opgesteld. Zo weet je na het lezen van dit artikel precies waar je op moet letten bij het laten maken van je nieuwe website. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het uitbesteden van webdesign en development? Laat het ons weten in de comments hieronder, dan helpen we je verder.

Zorg voor een goede klik tussen jou en de webbouwer

Het laten ontwerpen en maken van een website is een heel proces waarbij de kernwaarden en de missief van jouw bedrijf goed naar voren moeten komen. Nou is de ene webbouwer de andere niet en zal de ene wat meer affiniteit met jouw business hebben dan de ander. Op zich hoeft het geen probleem te zijn als ze niet 100% aansluiten bij je bedrijf maar het is op zijn minst wel prettig als ze enige feeling hebben met de diensten of producten van jouw bedrijf. Snappen ze waar je heen wil? Begrijpen ze de missie van je bedrijf? Als het antwoord op één van deze vragen “nee” is dan is het erg lastig voor de webbouwer om een ontwerp te maken dat deze waarden van jouw bedrijf goed naar buiten brengt. In de ideale wereld snapt jouw webbouwer precies wat jij doet met je bedrijf en waar je heengaat. 

Waar ga je de website laten bouwen?

Nederland is niet een van de goedkopere landen om een website te laten bouwen maar wel een van de betere. Je kan ervoor kiezen om het maken van je website uit te besteden aan lage loon landen zoals India of China maar hou er wel rekening mee dat je een hoop extra tijd kwijt bent een project management. Het aansturen van een remote developer team is geen kinderspel, zeker niet als het de eerste website oplevering is dit je moet managen. Dus is het een van je eerste projecten waarbij je een website (in dit geval jouw eigen website) moet opleveren? Kies dan het liefst voor een webbouwer in Nederland. Vrijwel overal in Nederland zijn goede webbouwers te vinden, zo kan je zelfs om de hoek een website laten maken in Delft

Het financieele plaatje

Voor niets gaat de zon op maar voor een gezonde dosis euros maakt iemand een website voor je. Wat de kosten voor het maken van een website zijn hangt volledig af van de partij die jouw website gaat maken, hoe groot jouw website is, hoe gecompliceerd de website moet zijn en welke diensten er inbegrepen zijn. Gaat het bijvoorbeeld alleen om het ontwerpen en ontwikkelen van de website of gaat de webbouwer ook andere werkzaamheden uitvoeren zoals het schrijven van teksten, het plaatsen van content en het uitvoeren van zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Conclusie

Al met al gaat het vaak ook om het gevoel dat je bij een bepaalde partij hebt. Ga gewoon eens op bezoek bij drie webbouwers, dan merk je vanzelf of het eens klikt met een van de partijen.