Bcentral
Image default
Business / Directories

Onderhoudsoptimalisatie in een meerjarenbegroting

Ieder gebouw is eens in de zoveel tijd onderhevig aan onderhoud. Zo krijgen Verenigingen van Eigenaren, overheden en bedrijfspandeigenaren regelmatig te maken met deze kwestie, al is het niet altijd even eenvoudig om dit voor elkaar te krijgen. Welk deel van het pand moet bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt krijgen en hoe hoog kunnen de kosten oplopen? Dit zijn lastige vragen, als je weinig kennis en ervaring hebt met vastgoedonderhoud. Gelukkig weet Laan35 raad en helpen de experts graag een handje bij het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan. Dit plan geeft namelijk inzicht in de mogelijkheden voor het onderhoud en maakt duidelijk welke kosten onvermijdelijk zijn. Meer weten? Lees hieronder dan snel verder of neem een kijkje op de website van Laan35 voor meer informatie over de aangeboden diensten.

Wat is een meerjarenonderhoudsbegroting?

Meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB), -planning of -plan verwijst allemaal naar een rapport van de stand van zaken omtrent de staat van vastgoed. Dit plan wordt in een aantal stappen opgesteld, waarbij er het pand geïnspecteerd wordt op de staat van installaties en bouwdelen. Vervolgens vindt er een conditiemeting plaats, die onder andere bestaat uit het maken van foto’s om de tekortkomingen vast te kunnen leggen en deze door te kunnen nemen. Tot slot wordt op basis van deze gegevens een planning gemaakt, die aannemelijk is voor de aankomende jaren. Echter, soms komt het voor dat er al een meerjarenonderhoudsbegroting is opgesteld, maar dat deze geen accurate weerspiegeling is van de huidige stand van zaken. In dat geval kan Laan35 ook bijdragen aan het opstellen van een actuele planning.

Een meerjarenonderhoudsplanning op laten stellen

Laan35 stelt met passie een meerjarenonderhoudsbegroting op voor gebouwen en denkt mee over mogelijke risico’s en kostenbesparingen. Heb jij interesse in een Meerjarenplanning voor het onderhoud van vastgoed? Neem dan vooral contact op met Laan35 om te achterhalen wat de experts kunnen betekenen voor jouw pand.

https://laan35.nl/