Bcentral
Image default
Business / Directories

De behandeling tegen tandenknarsen

Botox is een middel wat erg veel gebruikt wordt in de cosmetische wereld, maar ook in de medische wereld. Botox tegen migraine, botox tegen rimpels, botox tegen zweten, je lippen vergroten door middel van botox én botox tegen tandenknarsen, het kan allemaal. Dit artikel zal ingaan op het gebruik van botox tegen tandenknarsen. Bijna iedereen heeft wel eens met de tanden geknarst, het komt voor op alle leeftijden en is meestal iets tijdelijks. Wanneer iemand bijna dagelijks met de tanden knarst kunnen er wel problemen en klachten ontstaan, de kauwspieren worden dan namelijk overmatig  gebruikt.

De negatieve effecten die kunnen ontstaan door tandenknarsen zijn schade aan de kiezen en tanden en bij een ernstige vorm van tandenknarsen kan er zelfs slijtage aan de tanden en kiezen optreden. Daarnaast kan het pijn en klachten in de schouders en de nek geven, ook je tanden kunnen er erg gevoelig en pijnlijk van worden. Door de spanning die dan in je lichaam zit kan je slaapkwaliteit er zeer op achteruit gaan en dat kan leiden tot concentratieproblemen. Ten slotte kan tandenknarsen ervoor zorgen dat jij een bredere kaak krijgt, omdat je kauwspieren heel erg voorden getraind. Veel mensen vinden een bredere kaak niet mooi en dit stoort hen dan ook.

Een botox behandeling kan erg helpen bij een behandeling tegen tandenknarsen, omdat botox als spierverslapper werkt. De spierspanning in je kauwspieren zullen worden verlaagd en hierdoor zal het knarsen gaan verminderen en in sommige gevallen zal het zelfs helemaal verdwijnen. In principe wordt bij de behandeling alleen de grote kauwspier behandeld, maar bij een ernstige situatie dan kan er worden gekeken of de andere kauwspier ook behandeld moet worden. De behandeling duurt vaak ongeveer een half uur en moet iedere drie à vier maanden weer uitgevoerd worden. Het eerste effect zie je vaak al na een week en na twee weken zal het resultaat optimaal moeten zijn.

http://faceland.nl/