Bcentral
Image default
Zakelijke dienstverlening

Belangrijke tips om het beste huisvestingssysteem voor jouw pluimvee vinden

Goede pluimveebedrijven hebben een goed huisvestingssysteem voor pluimvee om ervoor te zorgen dat de boerderij flexibel en zo zorgeloos mogelijk verloopt. Een goed huisvestingssysteem voor pluimvee zorgt daarnaast ook dat de gezondheid van jouw pluimvee omhoog gaat, zodat zij optimaal kunnen groeien. Als je jouw carrière in de pluimveehouderij wilt beginnen of al jaren aan ervaring hebt, moet je de kennis van experts altijd serieus nemen om te begrijpen wat jouw huisvestingssysteem echt nodig heeft. Deze kennis kan je vinden bij Komptech. Hieronder wordt er verder beschreven wat een goed ontworpen huisvestingssysteem voor pluimvee van Komptech kan betekenen voor jouw boerderij.

Een handige ingang en toegang tot het huisvestingssysteem

Een goed huisvestingssysteem voor pluimvee moet gemakkelijk toegankelijk zijn. Werknemers moeten zonder belemmeringen door obstakels in en uit het huisvestingssysteem kunnen gaan. Het gemak om te bewegen is belangrijk omdat het voeren en water geven van de vogels en het schoonmaken van de boerderij zal vergemakkelijken. Toch moet het ontwerp het voor bezoekers moeilijk maken om bij de vogels te komen. Op die manier houdt je de verspreiding van ziekten binnen jouw bedrijf door bezoekers onder controle. De experts weten precies wat functioneel zal zijn voor jouw pluimveebedrijf.

 

Denk ook aan andere belangrijke factoren

Een pluimveestal moet zo worden gebouwd dat deze gemakkelijk schoon te maken is. Als nieuwkomer binnen deze sector is het vaak lastig om te begrijpen wat wel of niet functioneel is. Daarom is het zo van belang om de kennis van een expert serieus te nemen. Een goed huisvestingssysteem voor pluimvee moet een vrije luchtstroom mogelijk maken. Als het de hele tijd benauwd is, kan je kip doodgaan door verstikking. Als eierproductie het hoofddoel van de pluimveehouderij is, moet het huisvestingssysteem voor pluimvee ervoor zorgen dat de eieren worden verzameld om scheuren en schade te voorkomen. Schakel Komptech in om te zorgen dat alle belangrijke factoren worden meegenomen in jouw toekomstige systeem.