Bcentral
Image default
Zakelijke dienstverlening

De hypotheek voor een ambitieuze ondernemer

Ben jij een ondernemer met veel ambitie? Dan is het wellicht interessant om je te verdiepen in een hypotheek bedrijfspand. Oftewel een pand aanschaffen door te kiezen voor een hypotheek. De hypotheek moet je vervolgens wel terug zien te betalen waardoor het verstandig is om te kiezen voor kredietverlener waarbij er sprake is van een lage rente. Door te kiezen voor een lening met lage rente nemen de kosten die je hebt namelijk niet significant toe. Het is voor jou als ondernemer verstandig om te kiezen voor een bedrijfspand aangezien jouw kans op succes toeneemt bij het hebben van een vaste locatie. Mensen die winkelen kunnen dan voortaan bij jou terecht.

Hoogte van de lening 

Wellicht dat jij je als ondernemer afvraagt wat de hoogte van de lening is die je kan krijgen. Het is namelijk zo dat voor vele ondernemer een pand kopen al snel gaat om honderdduizenden euro’s. Daarom is de hypotheek die je moet betalen vaak erg hoog. Bij het krijgen van een lening gaat het om grote bedragen waardoor het belangrijk is dat jij je financiële beheer op orde hebt. Indien er bij jou sprake is van een ongezonde financiële situatie dan is de kans op het krijgen van een lening vrij klein. De hoogte van de lening die je krijgt hangt vervolgens met name af van het eigen vermogen dat je hebt. 

Kiezen voor een lening   

Voorafgaand aan het kiezen voor een lening is het belangrijk om goed na te denken over de keuzes die je kan maken. Het is namelijk erg vervelend als je de lening niet kan terugbetalen, dit zal leiden tot financiële problemen waar je niet mee te maken wilt hebben. Indien je het vertrouwen hebt dat je de lening kan terugbetalen dan is het vaak verstandig om voor een lening te kiezen. Het afsluiten van een lening is vaak niet goed om te doen bij het kopen van een auto maar als het gaat om onroerend goed dan is het afsluiten van een hypotheek noodzakelijk. 

Meerdere leningen afsluiten 

Het is mogelijk om meerdere leningen af te sluiten indien één lening niet genoeg is om een pand te krijgen. Wellicht dat een kredietverstrekker eigen vermogen van jou vraagt dat je op de korte termijn niet hebt. In zo’n situatie is het belangrijk dat jij in staat bent om geld bij elkaar te krijgen via andere manieren. Door meerdere leningen af te sluiten voer je de druk op jezelf wel op, daarentegen blijft het belangrijkste dat de lening laag is bij het afsluiten van een nieuwe lening. 

Vergelijken en kiezen 

Bij het vergelijken van verschillende kredietverstrekkers moet je aandacht uitgaan naar de rente, de termijn en de financiële situatie waarin zij zitten. Als de kredietverstrekker financiële problemen heeft dan kan dit voor jou als ondernemer erg vervelend uitpakken. De beste situatie vind je door vele opties te vergelijken met elkaar en niet zomaar een keuze te maken. Ga vooral een gesprek aan met verschillende kredietverstrekkers en kom zodoende tot een goed beeld en een goed oordeel. 

Tip: FinaForte