Bcentral
Image default
Zakelijke dienstverlening

Babyshower cadeau? 3 originele ideeën

 Jouw vriendin, collega of schoonzus wordt mama. Dat is reden genoeg voor een feestje! Binnenkort komt er dus een babyshower aan. En daar hoort natuurlijk cadeaus bij. Maar wat geef je nou als babyshowercadeau aan de kersverse ouders? We kunnen ons voorstellen dat je dat lastig vindt. Je moet even op een idee komen en dan gaat de rest vanzelf. Met ideeën komen, daar helpen we je graag bij. We delen 3 leuke – maar vooral – originele cadeaus met je voor de aankomende kraambezoek. 

Idee 1: Het ideale babyshowercadeau: de luiertaart

Wil je meerdere vliegen in één klap slaan? Kies dan voor de luiertaart. Een luiertaart is als een bruidstaart: opgebouwd uit meerdere lagen. In dit geval zijn die lagen gemaakt van tientallen luiers. En niet alleen dat: erbij zit nog een flesje, sokjes, monddoekje en een prachtig knuffeltje voor de kleine. Je kunt natuurlijk zelf een luiertaart maken, maar er zijn zulke leuke verkrijgbaar – je bent meteen verkocht. Bovendien kun je ze ook dan zelf samenstellen.

Zo kun je zelf kiezen in welke kleur je het knuffeltje wilt hebben. En welke naam op het shirt van dit knuffeltje komt te staan. Wil je een luiertaart in de vorm van een auto, motor of een drumstel? Of vliegtuig? Genoeg te kiezen. Doe er nog een leuk persoonlijk kaartje bij en je hebt je babyshowercadeau klaar. En luiers zijn altijd welkom. Daar heb je als kersverse ouders zijnde in de eerste levensjaren van de kleine nooit genoeg van.

Idee 2: Gevulde geboortekoffertjes

Ook prachtig om te geven is een gevuld geboortekaartje. Dat is een koffertje met allerlei mooie producten die ook nog eens erg bruikbaar zijn voor de pasgeborene. Denk aan een badjas, rompertje, speentje en nog zoveel meer. Het leuke is ook dat het koffertje zelf natuurlijk ook handig is. Om bijvoorbeeld mee te nemen als de kleine spruit uit logeren gaat bij opa en oma. 

Dat koffertje kun je zelf trouwens samenstellen. Kies uit diverse kleuren, welke opdruk je er op wilt hebben, en of je een geboortekaartje er aan toe wilt voegen. Ook de inhoud kun je verder personaliseren. Zo zit er een shirtje in, een mutsje en een knuffeldoekje. En daar kun je dan weer een naam op laten drukken. De naam van de pasgeborene dus. 

Idee 3: Neutraal kraamcadeau

Geen babyroze of babyblauw, maar neutrale kleuren. Gewoon, omdat dat ook kan. En het weer eens wat anders is – en origineler – dan babyblauw of babyroze. Met een neutraal kraamcadeau kun je niet mis gaan. Ook een luiertaart kun je in neutrale kleuren vinden. Een knuffeltje in de kleur bruin op een oranje luiertaart in de vorm van een scooter. Toch prachtig! 

Of je kunt zelf een babyshowercadeau samenstellen. Misschien heb je zelf nog een mand liggen die je kunt vullen met allerlei leuke en praktische dingen. Denk aan slabbetjes of een mutsje. Of flesjes. Door echt helemaal zelf je cadeau samen te stellen heb je er nog meer tijd in gestoken en dat alleen al is een prachtig cadeau om te geven.