Bcentral
Image default
Business / Directories

Zwanger en ondernemen

Ben jij een ondernemer en ben je zwanger dan heb je ook recht op een uitkering van minimaal 16 weken. Er zijn een aantal regels aan verbonden. Deze kan je nalezen op de website van het UWV.

Iets anders om rekening mee te houden als je zwanger bent, of zwanger wilt worden is de zorgverzekering. Als je net zwanger bent weet je misschien nog niet op welke manier je wilt bevallen, thuis of in het ziekenhuis. Ook weet je nog niet hoeveel kraamzorg je nodig hebt en wat voor cursussen je wilt gaan zorgen. Toch is het verstandig om hier samen met je partner even voor te gaan zitten.

Het kraampakket, alle spullen die je nodig hebt tijdens en na de bevalling. Bij sommige verzekeraars is het kraampakket vergoed, bij andere weer niet. De kosten van een los kraampakket zijn ook niet al te hoog, dus maak een rekensommetje of het rendabel is. Een gemiddeld kraampakket kost rond de 25 euro.

Het verblijf in het ziekenhuis wordt vergoed uit de basisverzekering als jouw bevalling een medische noodzaak heeft. In de meeste gevallen is dit het geval, waardoor je zelf niets hoeft te betalen.

Overstappen naar een andere zorgverzekering kan alleen aan het einde van het jaar. Ben jij in Mei zwanger geworden dan is over stappen helaas niet meer mogelijk. Heb jij in je achterhoofd dat je volgend jaar zwanger wilt worden dan kan je aan het einde van het jaar overstappen.

De grootste zorgverzekeraars zijn vaak het duurst, probeer dus altijd een budget verzekeraar te vinden. Ook mannen kunnen flink besparen op hun zorgverzekering. Zeker als je jong bent kan je best je eigen risico verhogen, zeker als je wat spaargeld achter de hand hebt om eventueel dit eigen risico te betalen.

http://www.zorgverzekeringzwanger.nl