Bcentral
Image default
Business / Directories

Hoe inbrekers inbreken

Het is nooit fijn als je thuis komt en je ziet dat er is ingebroken. Als je geluk hebt is er niet veel weg, behalve misschien wat papieren. Maar soms is er veel schade, en dan vooral emotionele schade. Het is begrijpelijk dat je je niet meer veilig voelt in je huis wanneer er iemand heeft ingebroken, omdat je dan bang bent dat het vaker gaat gebeuren. Hieronder staan de momenten inbrekers het vaakst inbreken, dus het is oppassen geblazen.

Midden in de nacht. Dit is logisch, omdat dan de meeste mensen slapen en het niet door hebben als er een vreemde man of vrouw in hun huis is. Zorg er altijd voor dat alle sloten op slot zijn, dat de buitenlichten aan zijn, en dat alle ramen dicht zijn. Inbrekers breken sneller in bij iemand die geen slot heeft dan iemand die wel een slot heeft, omdat het veel meer moeite kost om een slot te kraken.

Als er geen bewoners thuis zijn. Het beste voor een inbreker is als er niemand thuis is. Dan hoeven ze niet heel voorzichtig te zijn. Inbrekers hebben dan rustig de tijd om alles te bekijken in je huis en dingen mee te nemen die voor hun kostbaar zijn. Om dit te voorkomen, kan je verschillende dingen doen. Je kan er voor zorgen dat als je in de avond weg gaat, de lichten nog steeds aan staan en de deuren natuurlijk goed op slot zijn. Ook moet je uit kijken wat je op het internet plaatst. Als je op vakantie gaat, is het beter om dit niet openbaar bekend te maken, omdat er dan mensen kunnen zijn die maar al te graag bij je inbreken.

Wanneer je aan het douchen bent. Dit klinkt misschien gek, maar als de inbreker weet dat je alleen bent en de douche staat aan, is er soms een neiging om toch in te breken. Veilig douchen is dan uitgesloten. Zorg er altijd voor dat alle sloten op slot zitten als je iets gaat doen dat veel geluid maakt, en dat je gordijnen dicht zijn. Zo kan je toch nog genieten van je luxe douche.

 

 

 

 

 

 

 

 

http://lavicta.nl