Bcentral
Image default
Business / Directories

Voordelen warmtepomp

Met het oog op Groningen wordt er van alles gedaan om het gasverbruik naar beneden te halen. In 2030 stopt de gaswinning in Groningen dat heeft Minister Wiebels ooit besloten. Doormiddel van een warmtepomp in je woning te plaatsen, kun je het gasgebruik flink naar beneden halen en dit is precies wat je wilt natuurlijk. In dit artikel zullen de voordelen van het hebben van een waterpomp genoemd worden.

 

Minder CO2 uitstoot

Een waterpomp zorgt ervoor dat het huis of een groot deel er van wordt verwarmd met energie uit de lucht of de bodem. Hierbij gebruik je veel minder of helemaal geen gas. Dit heeft als resultaat dat er minder CO2 uitstoot is dan bij het gebruiken van aardgas. Het gebruik van aardgas zorgt voor opwarming van de aarde en een waterpomp niet

Energie besparing

Het hangt af van welke soort warmtepomp gebruik wordt gemaakt, maar een ding is zeker, er wordt bespaard op het energie verbruik. Er zijn warmtepompen waarbij helemaal geen aardgas wordt gebruik, maar er zijn ook pompen die een kleine hoeveelheid gebruiken. Dit is een grote besparing op de energie, helaas verbruik je wel meer elektriciteit door een warmtepomp te gebruiken. Doormiddel van Zonnepanelen kun je dit verbruik compenseren.

Waarde van de woning

Het gebruik van een warmtepomp levert een verbetering van 1 of 2 labelstappen op. Dit komt door de energielabel van je woning die verbeterd. Dit zorgt voor een hogere waarde van de woning.

Meerdere functies

Een warmtepomp zorgt uiteraard voor de mogelijkheid om te verwarmen, maar ook om te koelen. Je kunt op een warme dag de woning verkoelen zonder gebruik te maken van een airco.

Toekomst bestendig

Het ziet er naar uit dat er in 2050 geen Aardgas meer in Nederland wordt verbruikt. Een warmtepomp heeft dit niet nodig, dus daarbij zet je een stap in de juiste richting.

Subsidie warmtepomp

Er wordt subsidie beschikbaar gesteld voor de aanschaf van een warmtepomp. De hoogte van de subsidie hangt af van het vermogen van de energielabel. Dit is toch mooi meegenomen als je minder wilt uitstoten en energie wilt gebruiken. Het aanschaffen van een warmtepomp wordt zeker gewaardeerd en beloond.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/