Bcentral
Image default
Business / Directories

Te weinig slaap is slecht voor je

Het schiet er vaak bij in en vooral jongeren lijken er steeds meer last van te hebben: slaap tekort. Een te kort aan slaap is slecht voor je, daar is iedereen het over eens, maar wat het precies voor je betekent is vaak toch nog onduidelijk en dit resulteert weer in het gegeven dat niemand zijn slaap patroon daadwerkelijk probeert aan te passen, juist doordat het zo onduidelijk is wat de gevolgen precies zijn.

Nu steeds meer mensen te maken krijgen met een slaap tekort doordat onze dagen steeds langer zijn en we met steeds meer prikkels te maken krijgen door onze constante verbinding met het internet en de alom aanwezige witte schijn van schermen is het toch goed om eens te kijken naar de gevolgen.

Allereerst heeft iedereen volgens kenners om en om de acht uur slaap per dag nodig. Alles dat men meer dan dat slaapt is te lang en alles daar onder is te kort. Gemiddeld slapen Nederlanders iets minder dan zeven uur per nacht, wat dus inhoud dat veel mensen te kort slapen. Dit zorgt er onder meer voor dat mensen een burn out krijgen. De functie van slaap is naast het opwekken van energie ook het verwerken van emoties en gedachten. Doordat we te weinig slapen krijgen onze hersenen hier niet de kans toe waardoor de stress van de ene dag meegenomen wordt naar de andere dag. Ook zorgt het voor overgewicht en voor de functionaliteit van onze organen. Onder meer het risico op obesitas, deabetis en Alzheimer nemen toe met een slaaptekort. Bovendien worden de meeste ongelukken veroorzaakt door vermoeidheid.

De gevolgen zijn dus serieus en enorm duidelijk. Maak werk van een goed nachtrust: koop een goed matras 120×200 als je alleen slaapt en minstens een matras 160×200 als je met z’n tweeën slaap en zorg dat het goed donker en stil is op de slaapkamer.

http://www.just-dream.nl/