Bcentral
Image default
Business / Directories

Wat is een depressie?

Iedereen heeft wel eens last van een somber dagje of een weekje dat je niet zo lekker in je vel zit. Maar houdt dit gevoel voor een langere tijd aan en maakt niks je gelukkig? Dan kan het zo maar zijn dat je een depressie hebt. Bij een depressie heb je voor een langere periode heb je last van abnormale lusteloosheid, minder interesse en geen vermogen om te genieten. Het is dus een serieus probleem je moet zeker hulp zoeken.

Depressies komen veel voor onder millenials door de prestatie en werkdruk. De kans op het krijgen van een ernstige depressie is 1 op 20 en in het algemeen hebben vrouwen meer last van depressies dan mannen. Depressies komen niet alleen voor onder volwassenen maar ook kinderen en ouderen kunnen last hebben van een depressie. Een depressie kan kort duren maar ook heel erg lang, als je minstens twee jaar depressief bent wordt je in de medische wereld als chronisch depressief beschouwd.

Er zijn verschillende soorten depressies zoals: de ‘gewone’ depressie, winterdepressie, zwangerschap depressie en depressie rond de menopauze. Enkele symptomen van de depressie zijn: je somber voelen, je hebt minder plezier in het leven, je eet meer of juist minder, je hebt last van slapeloosheid, je bent vermoeid of je denkt aan zelfdoding. Herken jij een van deze symptomen? Neem dan contact op met goede psycholoog Amsterdam. Woon je in Zuid-Holland en is Amsterdam te ver reizen? Neem dan contact op met goede psycholoog Den Haag.

Soms gaat de depressie weer vanzelf over maar zo niet dan zijn er psychologen om jou depressie te verhelpen. Als de depressie in een vroeg stadium wordt ontdekt is het makkelijker te genezen. Het niet behandelen van een depressie kan ernstige gevolgen hebben zoals bijvoorbeeld zelfmoord. Herken je iemand met de symptomen van boven? Wacht dan niet en help ze met het zoeken van de juiste psycholoog.

https://piekerpoli.nl/