Bcentral
Image default
Business / Directories

De noodzaak van dataoverdracht

Een niet-werkende verbinding veroorzaakt niet alleen vertraging bij de dataverwerking maar vooral ook irritaties. Een verbinding en dus de kabel waardoor de data-overdracht plaatsvindt dient onder alle omstandigheden goed te functioneren. De betrouwbaarheid derhalve moet van een hoog niveau zijn. Bovendien is het van het grootste belang dat het mogelijk is om de data-overdracht uit te kunnen breiden al naar gelang de toepassingen toenemen.

De Neutrik OpticalCON


Door de toename van de toepassingen van glasvezel kabels is de vraag naar deze kabels en connectoren enorm toegenomen. Het verbinden van apparatuur via glasvezel maar nog belangrijker het verbinden van diverse standaarden in connectoren hebben er voor gezorgd dat er technieken zijn ontworpen die deze data-overdracht maximaliseren. Neutrik heeft door onderzoek en ontwikkeling bepaalde tekortkomingen in glasvezel overdracht kunnen op lossen door het toepassen van de OpticalCON techniek.  

De waardering voor OpticalCON


De unieke eigenschappen van OpticalCON techniek staat garant voor lage onderhoudskosten, een snelle verbinding maar vooral een zeer betrouwbare verbinding. Zeer veel professionele bedrijven op het gebied van radio en televisie uitzendingen maken wereldwijd gebruik van de OpticalCON techniek van Neutrik. Die betrouwbaarheid uit zich het beste in het feit dat OpticalCON al vele jaren naar alle tevredenheid wordt gebruikt.

De noodzaak van betrouwbaarheid


Als je televisie kijkt of als je belt wil je graag dat de verbinding in stand blijft gedurende de tijd dat je kijkt of belt. Dat lijkt heel vanzelfsprekend maar als je beseft dat de hoeveelheden data maar vooral de snelheden van die data vrijwel continue toenemen is het logisch dat die verbindingen zeer betrouwbaar moeten zijn. De kabels en de connectoren dienen ook hoge eisen te voldoen. De connectoren van OpticalCON van Neutrik is dermate betrouwbaar dat deze techniek is uitgeroepen tot de standaard op het gebied van glasvezel door gerespecteerde organisaties.

Neutrik ontwikkelt altijd door


Bij Neutrik optical wordt voortdurend gekeken naar het verfijnen van de technieken. Met verfijnen wordt met name bedoeld dat het ontwerp nog betrouwbaarder wordt. De LITE versie van OpticalCON speelt in op de behoeft naar meer kosteneffectieve en lichtgewicht oplossingen. Een sterke buigzame maar vooral zeer betrouwbare kabel is een ideale oplossing voor hoogwaardige installaties zoals servers en bij indoor bekabeling. Neutrik heeft een groot aantal octrooien en licentieovereenkomsten in bezit die garanderen dat enkel de meest gekwalificeerde bedrijven als partner van Neutrik worden ingezet. De prestaties van Neutrik op het gebied van innovatie en creativiteit zijn ongekend en ongeëvenaard.  

 

http://www.mcap.nl/oplossingen/neutrik-opticalcon.html