Bcentral
Image default
Business / Directories

Dak Onderhoud

Iedereen kent het wel, dan loop je je kamer in en dan zie je dat je plafond een lelijke natte vlek heeft, dit kan maar één ding betekenen namelijk lekkage. Meestal als je een lekkage tegenkomt betekent het dat je te laat bent en moet je eigenlijk meteen actie ondernemen.

Een lekkage ontstaat door een scheurtje in de waterleiding, hierdoor stroomt er water door je huis via een onbedoelde weg. Waterleidingen liggen vaak boven het plafond of in de muur waardoor je niet snel doorhebt wanneer er een lekkage is. Ze zorgen ervoor dat beton afbrokkelt en ook dat je vieze plekken in je muur krijgt. Het vrijgekomen water gaat er ook voor zorgen dat je muren vochtig worden en in combinatie met warme lucht kunnen er schimmels ontstaan. De schimmels zijn slecht voor je gezondheid en mensen met astma of allergieën merken extra negatieve gevolgen hieraan. Schimmels in de muren zorgen ook voor dat je meer energie moet gebruiken om normaal te kunnen functioneren, wat bij mensen met een zwak immuunsysteem risico’s met zich mee brengt.

Je kan een lekkage heel makkelijk voorkomen door een dakinspectiein te plannen bij een dakbeheer bedrijf. Er zijn een aantal bedrijven die doen aan een gratis dakinspectie, waarbij ze meteen de risico’s in kaart brengen van lekkage maar belangrijker nog een plan voor je dak.

Daken hebben ook hun onderhoud nodig of het nou het reinigen van dakpannen is of echt het vervangen. Met een gratis dakinspectie wordt alles aankaart gebracht en zie je waar je aan toe bent. Je kunt dak problemen beter zo snel mogelijk oplossen, maar het liefste nog voorkomen. Want als er een probleem is ben je vaak veel meer geld kwijt dan als je het voorkomen. Dit is niet alleen veiliger maar ook beter voor de portemonnee.