Bcentral
Image default
Business / Directories

LEGO: het populairste speelgoed ter wereld

Bij elke speelgoedwinkel vind je allerlei soorten LEGO. Iedereen die als klein kind wel eens met de bekende LEGO-blokjes gebouwd heeft, weet hoe veel plezier je hier mee kunt beleven. Hoewel LEGO al meer dan tachtig jaar bestaat, is het op dit moment hipper dan ooit. Met LEGO-films, LEGO-computerspellen en LEGO-televisieseries is het Deense speelgoed bezig om de wereld opnieuw te veroveren. Het leuke aan dit bouwspeelgoed is dat iedereen er zijn eigen avonturen mee kan beleven. Het is dan ook voor iedereen: voor jongens en voor meisjes, voor jong en voor oud. Met veel fantasierijke thema’s en moeilijkheidsgraden kun je met een LEGO-set urenlang spelplezier beleven.

LEGO is bezig aan een opmars

De geschiedenis van LEGO begint in 1932, toen oprichter Ole Kristiansen op het idee kwam om bouwstenen voor kinderen te gaan maken die makkelijk in en uit elkaar geklikt konden worden. Wat begon als een klein ambachtelijk houtbewerkingsbedrijfje, groeide in de loop der jaren uit tot een speelgoedimperium met filialen in 130 landen over de hele wereld. Nog steeds groeien kinderen op met de welbekende gele blokjes, die inmiddels van duurzaam en oerdegelijk plastic gemaakt worden. Maar het merk LEGO is ook met de tijd meegegaan. De huidige generatie LEGO-producten combineert de veelzijdigheid van de bouwstenen met een uitgebreide collectie producten, waar ieder kind zich mee uit kan leven. Het speelgoed is dan ook populairder dan ooit, en valt regelmatig in de prijzen: onder andere heeft het merk LEGO de prijs ‘Speelgoed van de Eeuw’ gekregen.

Beleef de mooiste avonturen

Als je rondkijkt op de webshop van Happy Bouwstenen, zie je dat er zeer veel keuze is op het gebied van LEGO. Wil je de klassieke LEGO-beleving, dan kun je een assortiment bouwstenen en –blokjes vinden waarmee je zelf je eigen avonturen in elkaar kunt zetten. Maar er zijn ook veel nieuwe LEGO-series, die aansluiten bij de immens populaire televisieseries en films. Zo heb je LEGO Ninjago: een door Azië geïnspireerde bouwset waarmee je kunt spelen met allerlei ninja’s en monsters. Een complete serie is te zien op de webshop van Happy Bouwstenen. Ook zijn er sets die aansluiten bij de nieuwste Star Wars-films, en kun je spelen met ridders en kastelen met de NEXO Knights. Dankzij de uitgebreide keuze komt er nooit een einde aan het speelplezier.

Blijf combineren

Het fijne aan LEGO is dat er geen begrenzingen en geen regels zijn. De verschillende sets hebben een eigen verhaallijn, die gevolgd kan worden; maar verschillende bouwpakketten kunnen ook gecombineerd worden om een geheel nieuwe speelervaring te creëren. LEGO stimuleert de eigen input en creativiteit, en zet aan tot het ontdekken van de eigen fantasie. Die veelzijdigheid is de belangrijkste reden dat LEGO na al die tijd nog steeds het meest populaire speelgoed ter wereld is. Kijk rond op Happy Bouwstenen en laat je inspireren door de verschillende mogelijkheden die LEGO biedt. Bij de vele thematische sets vind je altijd wel iets dat van toepassing is: of je nu zelf op zoek bent naar een leuk tijdverdrijf, of op zoek bent naar een geweldig cadeau, met LEGO zit je altijd goed.