Bcentral
Image default
Business / Directories

De ene eiken vloer is de andere niet

Er zijn een aantal soorten eiken vloeren en ondervloeren. En dan zijn er nog de verschillende mogelijkheden voor de afwerking. Bij Bax Houthandel helpen ze u met een stappenplan om een vergelijking tussen de verschillende eiken vloeren te maken. Daarnaast staan ze voor u klaar bij de keuze van de details die uiteindelijk uw eiken vloer bepalen.

De soorten eiken vloeren

Uit één houtsoort zijn verschillende soorten vloeren te maken. Dat is bij eiken niet anders. Bij Bax Houthandel worden drie groepen eiken vloeren gemaakt:

  1. Eiken lamelparket. U heeft hierbij de keuze uit het budget lamelparket en lamelparket. Dit zijn vloeren met een houten toplaag en een onderlaag van multiplex

  2. Een massief houten vloer. Deze vloer is gemaakt van 20 millimeter door en door massief eiken.

  3. De speciale vloeren, zoals de vloer met de zeer brede lamelparket planken of het grotere moderne visgraat.

De ondervloeren

Ondervloeren zijn bepalend voor het gedrag en de functionaliteit van de gehele vloer. Er zijn verschillende ondervloeren beschikbaar. Bij een ondervloer voor een eiken vloer is het raadzaam een ondervloer te kiezen die beschikt over de volgende eigenschappen:

  • Egaliserend vermogen: voor het egaliseren van kleine oneffenheden.

  • Thermische isolatie: hierdoor is er een warmte-isolatie aanwezig waardoor uw eiken vloer minder koud aanvoelt.

  • Dampremmende isolatie: zorgt ervoor dat de onderzijde van uw houten vloer niet direct wordt blootgesteld aan condens of optrekkend vocht. Dit is noodzakelijk om rotting tegen te gaan.

  • Akoestische isolatie (geluidsisolatie): voor het verminderen van gebruiksgeluid.

  • Doorlaatbaarheid van warmte: warmtetransport door de folie naar de houten vloer.

De afwerking van de eiken vloer

Na de keuze voor het soort eiken vloer is er de keuze voor de afwerking van de eiken vloer. Hiervoor heeft u verschillende mogelijkheden.

Bij de afwerking en het onderhoud van de eiken vloer gaat het erom welke basiskleuren en technieken er zijn om een eiken vloer te beschermen en bovenal mooi te houden. U kunt de eiken vloer ook eerst laten voorbehandelen en dan pas laten afwerken. Bij Bax Houthandel kunnen ze de vloer verouderen, verschillende rookprocessen kiezen of juist een modificatie techniek gebruiken.