Bcentral
Image default
Business / Directories

Goedkope nespresso alternatief

Nederlanders zijn grootverbruikers als het gaat om koffie. Gemiddeld drinken Nederlanders tot wel 6 koppen koffie per dag. Er worden dan geen hele kannen koffie meer gezet, maar er worden enkele losse kopjes gezet. Dit gebeurt dan ook niet meer met de ouderwetse koffiezetautomaten maar met luxe dure nespresso koffiezetapparaten. Geen standaard kopjes koffie meer maar exclusieve koffie met vreemde smaken. Deze smaken vragen ook om een hogere prijs met koffiecups. Gelukkig is er een nespresso alternatief in de vorm van goedkope b-merk koffiecups.

Deze alternatieve koffiecups zorgen bij veel mensen toch wel voor veel problemen. Je dure nespresso apparaat kan namelijk stuk gaan door de alternatieve koffiecups te gebruiken. Door het gebruik van de alternatieve cups heb je eigenlijk geen recht op garantie voor je apparaat. In de algemene voorwaarden van Nespresso staat namelijk dat de garantie vervult als je cupjes van andere merken in je apparaat doet. Het is dus erg lastig om te bewijzen dat je dat niet hebt gedaan. Om vervolgens naar de fabrikant van de alternatieve cups te stappen is ook geen optie. Op veel van de alternatieve koffiecups staat namelijk weer aangegeven dat je deze niet in nespresso apparaten mag gebruiken. Heb je dus een kapot apparaat door gebruik van de cupjes dan is dat jouw volledige verantwoordelijkheid.

Dit werkt allemaal in het voordeel van Nespresso en hiermee hebben zij een soort monopolie op koffiecups. Het bedrijf verdient namelijk zowel aan de apparaten als aan de absurd dure cupjes die zij hiervoor produceren. De octrooien op de cups zijn ondertussen verlopen maar zoals hierboven te lezen is zal je ze toch moeten blijven gebruiken voor je apparaat.

Nespresso heeft geprobeerd de apparaten aan te passen door de mesjes te veranderen in het apparaat om de cupjes open te snijden. In de met octrooi beschermde apparaten werden namelijk scherpen messen gebruikt, in de niet beschermde octrooien zitten minder scherpen mesjes die sneller kapot gaan door de goedkope nespresso alternatief cupjes.

https://www.koffiecupster.nl/