Bcentral
Image default
Business / Directories

Hoe kunt u het meest praktisch douchen?

 

Er zijn eindeloos veel zaken waarmee u uw douche kunt inrichten op de manier zoals u dat wilt. Van douchescherm tot tegelsoort, het draagt allemaal bij aan het douchecomfort en dus hoe praktisch u het vindt om te douchen. Het eerste wat u moet bepalen is de soort douche die u wilt hebben. Vervolgens gaat het erom welk soort douchescherm wordt gebruikt om deze douche af te schermen. Tot slot kunt u nog praktische hulpmiddelen aan uw douche toevoegen om zo te garanderen dat aan alle praktische wensen is voldaan.

Inloopdouche > douchecabine

De inloopdouche wordt steeds populairder, en niet zonder reden. Het is al aangetoond dan een inloopdouche met een vast douchescherm en eventueel extra veilige hulpmiddelen de meest veilige optie is als het aankomt op douchen. Maar het is ook duidelijk dat een douchecabine in een douchebak of een douche-bad combinatie relatief onpraktische opties zijn. De instap is bij beiden simpelweg gevaarlijker dan bij de inloopdouche, en dan hebben we het nog niet eens over het douchescherm.

Het juiste douchescherm voor u

De keuze voor het douchescherm is namelijk zeer belangrijk in relatie tot veiligheid, maar ook kijkend naar hoe praktisch het is. Een adaptief douchescherm kan er namelijk wel leuk uit zien, maar doorgaans is dit alleen praktisch in een douche-bad combinatie. Dan hebben we het over de instap. Het brengt namelijk wel een groot risico met zich mee, omdat u hier tegenaan kan vallen en geen extra houvast hebt.

Praktische hulpmiddelen

Naast de keuze voor de juiste douchesoort en het juiste douchescherm voor die douche, zijn er nog praktische opties. Heeft u een moeilijke instap in uw douche bijvoorbeeld, dan is het aan te raden om een handvat te installeren. Bent u minder goed ter been? Dan is het misschien slim om een bankje of uitklap stoeltje te laten installeren in de douche. Tot slot is het, wanneer u een vast douchescherm hebt, mogelijk een rekje of handvat met zuignappen te plakken op deze vaak glazen ruit. Voor meer informatie over alle mogelijkheden voor u gaat u naar Loodgietshop!