Bcentral
Image default
Woning en Tuin

Het verkopen van bedrijfspand met een huurder

De huurder is de belangrijkste factor bij de verkoop van een woning. De huurder kan de verkoop van een woning maken of breken. Dit komt omdat een huurder een aanwinst voor de verkoper kan zijn of een grote belemmering kan zijn. Om een woning met een huurder te verkopen, zijn er twee belangrijke dingen die moeten gebeuren:

– De verkoper en de koper moeten het eens worden over de prijs;

– De verkoper en de potentiële koper moeten overeenstemming bereiken over de voorwaarden voor de verkoop van het pand.

Wat is een huurder?

Een huurder is iemand die een woning huurt van een verhuurder. Het meest voorkomende type huurder is een commercieel, het huren van commercieel onroerend goed of commercieel onroerend goed. De huurder betaalt huur aan de verhuurder en in ruil daarvoor kunnen zij de woning voor hun eigen doeleinden gebruiken. Huurders hebben wettelijke rechten die hen beschermen tegen uitzetting zonder behoorlijke rechtsgang en die van de verhuurder eisen dat hij het onroerend goed tijdens hun huurperiode onderhoudt.

De wetten rond de verkoop van panden met een huurder

De huurder heeft het recht om het onroerend goed te kopen als de verhuurder het wil verkopen. Er zijn enkele uitzonderingen waarbij de huurder dit recht niet heeft. Om een verhuurder een woning met een huurder te laten verkopen, moeten ze hun toestemming krijgen. Doen ze dat niet, dan heeft de huurder bepaalde rechten waarmee bij de verkoop rekening moet worden gehouden. Deze rechten omvatten:

– Het recht om de woning te kopen (tenzij er een uitzondering is);

– Recht op wonen in alle rust;

– Het recht van toegang;

– Het recht van beroep;

– De verplichting voor de verhuurder om zich niet in deze rechten te mengen.

Welke soorten problemen kunnen zich voordoen bij de verkoop van bedrijfsruimten met een huurder?

Er zijn veel verschillende soorten verkoopproblemen die kunnen ontstaan bij het verkopen van een bedrijfspand met een huurder. Een probleem is dat de huurder misschien niet bereid is het pand te verlaten. De verhuurder moet een gerechtelijk bevel krijgen om de huurder uit te zetten. Als de huurder een huurovereenkomst heeft, hebben ze mogelijk het recht om gedurende een bepaalde periode op het onroerend goed te blijven nadat het is verkocht. Een ander probleem is dat als er nog openstaande schulden zijn van vorige huurders, deze moeten worden afgelost voordat de nieuwe eigenaar het pand in bezit kan nemen. Dit betekent dat elke nieuwe eigenaar ervoor moet zorgen dat hij genoeg geld heeft om deze schulden te kopen en af te betalen bij sluitingstijd. Het derde probleem is dat er mogelijk nog openstaande belastingen of andere zakelijke kosten zijn die verschuldigd zijn door vorige eigenaren of huurders, die vervolgens zouden worden doorberekend aan. Voor meer vragen over een bedrijfspand verkopen met huurder kun je Damborg.nl benaderen.