Bcentral
Image default
Woning en Tuin

Cilindersloten

Een slot in de deur is heel belangrijk. De meeste mensen kopen een slot en denken daarmee klaar te zijn en goed beschermd te zijn tegen inbrekers. Toch is het belangrijk om je goed te laten informeren over de verschillende cilindersloten die er zijn en welke dan ook het beste beschermt. Een inbreker wordt natuurlijk ook steeds slimmer e daarom zijn verschillende sloten soms gewoon niet goed genoeg om te beschermen tegen een inbraak. We gaan je in deze tekst uitleggen welke sloten dan wel goed zijn en welke sloten bepaalde technieken hebben om een inbreker buiten de deur te houden.

Een cilinderslot in jouw deur

Wanneer we het hebben over goede sloten, hebben we het in de meeste gevallen over cilindersloten. Deze sloten worden zo genoemd omdat er een cilinder in het slot zit. Zo’n cilinder is er om te beschermen want in een cilinder in dit slot bevinden zich namelijk stiftjes. Wanneer er een sleutel in het slot wordt gestoken, worden deze stiftjes in een bepaalde positie gebracht. Is dit de juiste positie dan wordt het mogelijk om het slot open te draaien. Wordt er een verkeerde sleutel in het slot gestoken dan is het ook zo dat de stiftjes niet in de juiste positie komen te staan. Het cilinderslot kan op dat moment dan ook niet opengedraaid worden ondanks dat de sleutel er wel in past. Zo’n cilinder is dan ook een goede manier om de deur te beschermen tegen de meeste manieren die inbrekers gebruiken om in te breken. Toch zijn er nog genoeg andere manieren voor een inbreker om een deur open te breken en dat maakt gewone cilindersloten dus nog niet voldoende om de inbreker buiten de deur te houden. Je hebt dan een cilinderslot nodig die beschikt over kerntrekbeveiliging.

Een slot met kerntrekbeveiliging

Wat is dat precies voor een beveiliging? De beste manier om de zogeheten kerntrekbeveiliging te voorkomen. Bij kerntrekken wordt door de inbreker een grote schroef in het slot gedraaid. Vervolgens gebruikt hij een koevoet om deze schroef uit het slot te trekken en op die manier het slot te forceren. Hij kan dan alsnog gewoon de woning binnen ondanks dat iemand een goed slot in zijn deur heeft. Deze beveiliging zorgt ervoor dat er een geharde, stalen brug over het slot komt te zitten. Hierdoor kan de inbreker niet zomaar een schroef in het slot draaien en kan hij deze deur dus ook niet zomaar open breken. Dit heeft dan ook niet alleen als voordeel dat de inbreker hierdoor niet zomaar naar binnen kan. Demeester inbrekers herkennen bepaalde sloten vanuit ervaring en wanneer zij een slot zien met deze soort beveiliging zullen zij er ook eerder voor kiezen om het huis over te slaan. Inbreker willen geen onnodig risico lopen en gaan voor een veiligere optie. Hierdoor is de kans op beschadiging aan de deur omdat de inbreker het alsnog probeert dus ook veel kleiner gemaakt. Er zitten vele voordelen dus aan dit slot.

SKG 3 cilindersloten

Let op dat je bij aanschaf van een nieuw cilinderslot kiest voor een SKG 3* cilinderslot als sluitplan. Deze zijn het beste beveiligd tegen verschillende inbrekersmethodes. Deze zijn standaard al beveiligd tegen het kerntrekken en cilinderbreken.

https://mc-cilinder.nl/product-categorie/specifieke-cilinder/cilinderslot/