Bcentral
Image default
Woning en Tuin

Een veilig gevoel door goede veiligheidssloten

Tegenwoordig is een normaal slot niet meer genoeg voor het veilig houden van je huis en alles wat zich in je huis bevindt. Inbrekers lijken slimmer te worden en met een simpel pasje kunnen ze door makkelijke sloten komen en je waardevolle spullen meenemen. Gelukkig is deze nare gebeurtenis makkelijk te voorkomen. Vandaag de dag zie je nog maar weinig voor- en achterdeuren zonder een extra slot.

Veiligheidssloten zijn te koop bij elke bouwmarkt of makkelijk online te bestellen. Zelfs het vastmaken van het slot kan gedaan worden door iedereen en als dat niet zo is, is er altijd een handige vriend of bouwmarktmedewerker die je vast wil helpen. De conclusie hieruit: waarom nog wachten met het gebruiken van een veiligheidsslot?

Type veiligheidssloten en hun werking

Een veiligheidsslot, ook wel cilinder genoemd, is op dit moment essentieel voor de veiligheid van je woning. Zelfs als je in een rustige buurt woont, geeft het slot je toch een veilig gevoel, en dat voor niet veel geld en moeite. Een veiligheidsslot zorgt ervoor dat een inbreker niet zomaar met een pasje je huis kan binnentreden, maar kan er ook voor zorgen dat de schacht niet zomaar kan worden doorboord of doorheen kan worden gezagen.

De sloten en cilinders zijn altijd gemaakt van stevig materiaal. Veel gebruikte veiligheidssloten zijn: een insteekslot, die bevestigd wordt aan de zijkant van de deur(post); een cilinderslot, die volledig aan de binnenzijde van de deur wordt vastgemaakt; bijzetsloten voor dat extra gevoel van veiligheid en een haak, zodat je veilig je deur nog op een kier kan laten staan.

Natuurlijk is een combinatie van twee of meer van de genoemde sloten het veiligst. Voor advies over welk slot je nodig hebt, kan je altijd contact opnemen met een bouwmarkt of handige vriend.

https://www.veiligheidsslotenshop.be