Bcentral
Image default
Woning en Tuin

Velux rolluiken

Velux rolluiken kunnen van pas komen als je een schuin dak hebt met een dakraam. Een Velux rolluik sluit natuurlijk aan de buitenkant. Zo zorgt het voor bijna volledige verduistering in je kamer. Daarnaast werkt een Velux rolluik goed isolerend op meerdere vlakken.

Je bent misschien wel bekend met het geluid van regen op schuine ramen. Met een Velux rolluik hoor je dit amper meer. En ook de warmte van de brandende zon wordt goed buiten gehouden met Velux rolluiken. Bovendien maken rolluiken het een stuk lastiger om je woning in te komen via het dakvenster.

Op netstroom of zonne-energie

Een Velux rolluik bedien je natuurlijk met een afstandsbediening of een knop van binnenin je huis. Je kunt moeilijk je rolluik buiten dicht gaan doen. Er zijn wel meerdere opties voor de bediening van je Velux rolluiken. Je kunt namelijk zelf bepalen of je kiest voor bediening op netstroom of op zonne-energie. Natuurlijk is de variant op zonne-energie beter voor het milieu. Je belast tenslotte de energie niet, maar gebruikt energie uit een natuurlijke bron. En waarom niet? Op een schuin dak kun je genoeg zonne-energie opwekken om je luiken te openen en te sluiten naar behoeven.

Kleur

Velux rolluiken zijn van gelakt aluminium. Daar heb je geen keuze in. Wel kun je bepalen in welke kleur je je Velux rolluik wil hebben. Daar hoef je geen keuzestress over te hebben, want er zijn maar drie opties. De eerste heet transparant en is dus aluminiumgekleurd. Daarnaast kun je kiezen voor beige of donkerblauw.