Bcentral
Image default
Woning en Tuin

Tips bij eettafelset kopen

Als je op zoek bent naar een tafel en bijpassende stoelen, dan kan het een idee zijn om te gaan voor een complete eettafelset. Dan heb je in één keer alles compleet en weet je zeker dat alle onderdelen goed bij elkaar passen en de juiste maat hebben. Daarbij hoef je niet op zoek in allerlei verschillende winkels of online shops om de juiste onderdelen te vinden. Je hebt alles bij dezelfde leverancier en bij de hand. In dit artikel hebben we een aantal slimme tips over hoe je het beste te werk kunt gaan als je op zoek gaat naar een mooie set om aan te eten. 

Bepaal de stijl

De eerste stap bij het vinden van de eettafelset is om te bepalen welke stijl je mooi vindt. Hou je van een klassieke stijl met klassieke elementen of ben je meer van de moderne meubels? Heb je graag natuurlijke materialen om je heen of hoeft dat niet perse? Je kunt alle kanten op. Zo kun je kiezen voor hout en graniet als je houdt van natuurlijke materialen. En je kunt kiezen voor RVS of staal als onderstel van je tafels en stoelen. Een combinatie van materialen is ook altijd mogelijk. Het is aan jou om te bepalen waar jij helemaal blij van wordt. Want dat is ons advies. Ga voor de set waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Dan heb je altijd de juiste match.

Bepaal grootte eettafelset

Als je weet welke stijl je het meeste aanspreekt dan is het tijd om de grootte van de eettafelset te bepalen. Het is handig om dan eerst te bedenken voor hoeveel personen de set geschikt moet zijn. Heb je een klein huishouden dan is 4 personen waarschijnlijk genoeg. Heb je een groot gezin of vaak familie en vrienden over de vloer, dan is het aan te raden om modellen te kiezen waar je met 6 of 8 personen aan kunt zitten. Het aantal personen bepaalt meteen ook voor een groot gedeelte de maat van de meubels. Al kun je nog wel onderscheid maken tussen grote en kleine stoelen en zo wat spelen met de maatvoering van de tafel.

Neem de tafel als uitgangspunt

Bij het kiezen van een eettafelset is het handig om de tafel als basis te nemen. Kijk goed naar de ruimte waar het model komt te staan en bepaal welke grootte daarbij past. Als het model te groot is, maakt dat de ruimte optisch kleiner en is het lastig om de stoelen makkelijk van de tafel af te kunnen schuiven. Zorg altijd voor voldoende ruimte om de set heen. Je moet er makkelijk omheen kunnen lopen, ook als er stoelen naar achter geschoven zijn. Heb je ruimte genoeg? Kies dan voor een model met forse afmetingen zodat het model niet wegvalt in de ruimte.

Match de stoelen bij eettafelset

Nadat je de afmetingen van de tafel hebt bepaald kun je om de eettafelset compleet te maken op zoek gaan naar bijpassende stoelen. Daarbij kun je ervoor kiezen om de stoelen in hetzelfde materiaal en de dezelfde stijl te kiezen of juist niet. Dat is een kwestie van persoonlijke smaak.