Bcentral
Image default
Woning en Tuin

Wat doen tegen gladde vloer?

Een gladde vloer kan heel gevaarlijk zijn. Je zult versteld staan hoeveel mensen er elk jaar in het ziekenhuis belanden met breuken doordat ze uitgegleden zijn. Een gebroken been, een gebroken pols, een gebroken heup… Het had allemaal voorkomen kunnen worden als de vloeren minder glad waren. Maar hoe doe je dat dan? Wat kun je doen tegen gladde vloeren?

Antislipmat voor gladde vloeren

Een antislipmat kan heel goed werken. Maar als het hele kantoor waar je werkt, gladde vloeren heeft, is het hebben een antislipmat natuurlijk niet voldoende. Een antislipmat kan wel van pas komen als je vloerkleed of tapijt ook alle kanten op glijdt. Je kunt dan een rubber onderkleed kopen dat je dan exact onder het tapijt plaatst. Niemand ziet het, niemand voelt het, maar zodra iemand het tapijt op loopt, zal je wel direct merken dat het tapijt stevig op de vloer vast ligt. En dat is eigenlijk wat je natuurlijk wilt creëren. Geen glijdende vloerkleden die je doen wankelen en vallen, maar goed op de grond vast liggende tapijten en kleden.

Antislip stickers voor trappen

Voor trappen die glad zijn kun je antislip stickers gebruiken. Als je op elke trede van de trap, zo’n strook plakt, zul je direct merken dat schoenen niet meer van de trap glibberen. Ook sokken hebben direct grip. Voor blote voeten voelt een antislip sticker beduidend minder prettig aan. Het voelt namelijk enigzins aan als schuurpapier. Antislip stickers kun je ook in je douche of bad plakken en uiteraard ook in de badkamer.

Antislip schuimmat keuken

In de keuken een gladde vloer? Los het op met een antislip schuimmat. Ook wel aquamat genoemd. Deze zijn zacht, nemen water op en geven goede grip aan schoenen, sokken en blote voeten. Soms is de vloer zo glad dat ook je foammat over de grond schuift. Koop er dan nog een antislip ondertapijt bij om te voorkomen dat het allemaal gaat schuiven!

https://www.antislipmatkopen.nl/