Bcentral
Image default
Business / Directories

De SAM Assistants maken delegeren voor u makkelijk

Dankzij de SAM Assistants zult u merken dat delegeren eigenlijk heel eenvoudig is, zélfs als u daar ooit flink wat moeite mee had. Veel ondernemers en managers vinden het moeilijk om te delegeren. Het geheim lijkt dus meer te liggen in de vraag hoe de beginselen van correct delegeren met succes in de praktijk kunnen worden gebracht. Alleen het kennen van de principes is niet genoeg. Wie een taak delegeert, moet rekening houden met wie hij delegeert, hoeveel hij moet ondersteunen en controleren en hoeveel beslissingsruimte hij overlaat. Hij moet micromanagement vermijden.

Waarom delegeren vaak niet werkt, behalve met de SAM Assistants

De SAM Assistants maken het u als ondernemer en manager makkelijk om te delegeren. Elke dag moet u nieuwe beslissingen nemen: Wat is belangrijk en wat is dringend, welke van uw taken kan en welke van uw taken moet u delegeren? Eenmaal een SAM Assistant in de arm genomen, wordt het nemen van dit soort beslissingen kinderspel voor u. Zodat u zich als manager of ondernemer kunt concentreren op het essentiële. Maar: Wie zich op het wezenlijke wil concentreren, moet het wezenlijke ook kunnen loslaten. En daar ontbreekt het velen aan. Veel managers en vooral veel kleine ondernemers weten precies welke taken ze moeten delegeren. Maar dat kunnen ze pas als ze zeker weten dat een ander het net zo goed doet als zij.

“Ik moet het zelf doen, niemand anders doet het toch goed! Of “Niemand anders dan ik weet echt hoe ik dit moet doen! Ik heb alle informatie. Tegen de tijd dat ik dat aan iemand heb uitgelegd, heb ik het zelf gedaan.” Of “Ik heb niemand die ik kan vertrouwen om dit aan iemand over te dragen.” Excuses die u over het algemeen niet helpen. Maar eenmaal vertrouwd geraakt met de SAM Assistants, zijn al deze excuses van de baan.

Een groeiend bedrijf kan niet zonder goede assistenten

Naarmate uw bedrijf groeit, moet u besluiten om taken te delegeren. Al zal dat in het begin best moeilijk voor u zijn om deze verandering te accepteren. Het interessante is dat sommige dingen in het begin vast niet zo goed zullen gaan als u dat in eerste instantie voor ogen heeft. Ook een SAM Assistant voert een taak anders uit dan uzelf, maakt wellicht zelfs fouten waarvan u denkt dat u ze niet zou maken, maar al snel zult u merken dat de resultaten niet alleen even goed zullen zijn maar zelfs aanzienlijk beter.

Ontdek het zelf

Beginnen met delegeren is een investering in uw bedrijf, maar is het zeker waard.