Bcentral
Image default
Business / Directories

Het probleem van nieuws

Tegenwoordig als je een krant open doet of een nieuwssite bekijkt, is er een dingetje dat heel erg opvalt en waar je je ook aan kan ergeren als je het in de gaten houdt. Dit dingetje is voor veel mensen geen probleem, terwijl het eigenlijk wel een probleem had moeten zijn. Het probleem is dat er tegenwoordig veel celebrity nieuws op het internet staat, waardoor soms de belangrijke nieuws wordt weggeveegd, omdat die beroemde acteur bijvoorbeeld een broodje bestelde in de Mac Donalds. Door dit soort nieuws, lijkt serieus nieuws opeens niet meer zo erg, en dan gaan mensen het nieuws ook niet echt meer serieus nemen. Eigenlijk moeten ze dit wel doen, omdat er veel belangrijke dingen ins taan, zoals de protesten in Amerika en racisme.

Over de jaren heen is dit nieuws, ook wel roddelnieuws genoemd, steeds populairder geworden bij mensen. Er zijn nu zelfs roddelbladen, en ze doen er alles aan om zo veel mogelijk geld te melken van de artiesten. Want een acteur die een broodje eet bij de Macdonalds is niet zo interessant toch? Dat is volgens veel mensen fout. Zolang er een goede foto bij staat waarbij de acteur zijn broodje in zijn mond duwt, is het trending nieuws gelijk.

Veel mensen geven als tegenargument dat dit nieuws er voor zorgt dat het serieuze nieuws niet zo zwaar aankomt. Maar dit is juist de bedoeling van serieus nieuws. Het is de bedoeling dat mensen het erg vinden en zelf misschien ook actie ondernemen. Het is de bedoeling dat iedereen door heeft wat er in het nieuws speelt, in plaats van in je eigen bubbel te zitten alleen maar. Want het is misschien zwaar om het nieuws te horen, maar het is nog zwaarder om dat nieuws zelf mee te maken, en als celebrities de voorpagina overnemen, worden ze daar niet echt gelukkig van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://showbizz24.be