Bcentral
Image default
Business / Directories

Crisis voor de ondernemer

Er komt een enorme recessie aan, voorspellen de grootste economen van onze tijd. Niet gek ook, want de productie ligt grotendeels stil, vooral in de fabrieken en de horeca. De dienstensector is nog in staat wat door te werken, maar je kunt het fabriekswerk of bedieningswerk natuurlijk niet mee naar huis nemen, waardoor dat helemaal stil ligt. We moeten namelijk allemaal thuis blijven, om de verspreiding van het COVID 19 virus te voorkomen. Alleen de vitale en cruciale beroepen kunnen doorwerken. Hierdoor zijn er dus, zoals hierboven al genoemd, sectoren die compleet stilliggen.

Dit is natuurlijk verschrikkelijk voor de ondernemers van wie deze bedrijven zijn. Vooral in de horeca is het heel erg. Dit zijn namelijk vaak wat kleinere bedrijven, met een minder grote geldvoorraad waaruit geput kan worden. Hierdoor kan er minder lang op een geldvoorraad geteerd worden, waardoor oplopende schulden ontstaan en de ondernemer failliet kan gaan.

Echter zijn ondernemers niet de enige die in de problemen komen. Er zijn de laatste jaren steeds meer 0-urencontracten aangeboden. Dit betekent dat je wordt uitbetaald wat je werkt. Fijn als je veel werkt, want jouw overuren worden dus altijd uitbetaald. Maar in deze tijd zijn deze mensen de dupe. Want als je niet kan werken, krijg je dus ook helemaal niks. Dat terwijl deze mensen wel nog gewoon hun dagelijkse boodschappen moeten doen, hun huur moeten betalen en geld aan rekeningen kwijt zijn. Voor deze mensen is de recessie dus ook een groot probleem.

Dit betekent dat er veel banen zullen verdwijnen. Maar er zullen ook banen bijkomen. Vacatures gemeente poppen nu al op. Vooral de Vacature schuldhulpverlening heeft veel kandidaten nodig, omdat er dus heel veel mensen zullen zijn die de schuldhulpverlening nodig zullen hebben. Zo neemt de crisis niet alleen banen, maar creëert het er ook een aantal.

https://professionalpartners.nl/vacatures/