Bcentral
Image default
Business / Directories

Verschillende diëten

Zit jij er al een tijdje over na te denken om af te vallen of een gezond voedingspatroon op te bouwen? Dan is het nu de tijd om dat te doen. Door corona zitten we allemaal in quarantaine, waardoor je volledig zelf je eigen schema in de hand hebt. Je hebt minder verplichtingen en werk en school is verminderd en flexibeler geworden. Dit is echt de perfecte tijd om aan jezelf te werken door middel van een dieet. Een dieet vereist natuurlijk wel discipline, dus het is fijn om er iemand bij te betrekken die een oogje in het zeil kan houden en je kan helpen. Echter, een gezonde levensstijl is er niet met alleen maar een dieet, genoeg beweging hoort daar ook bij. Er zijn veel verschillende soorten diëten en in dit artikel vertel ik je daar meer over.

 

Het eerste dieet dat je kan volgen, is een fodmap dieet. In dit dieet eet je geen F(ermenteerbare oligosachariden), O(monosachariden) en D(isachariden). Dit houdt in dat je geen lactose, fructose en suikeralcoholen mag innemen. Dit is een vrij streng dieet, waarbij veel je veel ‘alledaagse’ producten niet eet. Dit dieet is puur voor mensen met het prikkelbare darm syndroom (PDS). Pds recepten helpen de klachten van deze mensen te verminderen.

 

Als je een hoge bloeddruk hebt dan kan je een zout-arm dieet volgen. Zout verhoogt namelijk je bloeddruk. Als je op de verpakking kant-en-klaarmaaltijden, zoute snacks en eten uit pakjes kijkt, zie je dat daar een relatief hoog percentage zout in zit. Door deze producten te vermijden en verse dingen te maken, vermijd je al een hele hoop zout. Een ander hoge bloeddruk dieet is het DASH-dieet. Bij dit dieet eet je veel magere zuivel, volkoren producten, noten, groeten, fruit, kip en vis. Bij dit dieet vermijd je suiker en rood vlees.

https://verdify.nl/