Bcentral
Image default
Business / Directories

De BHV cursus

Elk bedrijf is verplicht te zorgen voor een goede bedrijfshulpverlening, zo kan direct worden ingegrepen in geval van brand of andere ongelukken. Binnen een bedrijf moet je dan ook een aantal bedrijfshulpverleners hebben, dit hangt wel af van de bedrijfsgrootte binnen een bedrijf en de risico’s binnen een organisatie. Een groter bedrijf of een bedrijf met meer risico op brand zal meer BHV-ers binnen een bedrijf moeten hebben, dan een klein bedrijf. Naast dit wordt er ook rekening gehouden met de bezoekers die in het pand aanwezig kunnen zijn, het bedrijf is namelijk ook verantwoordelijk voor de bezoekers. Als je een EHBO-diploma hebt, betekent dit niet dat je ook een BHV-er bent, want daar komen ook weer andere dingen bij kijken.

Als werknemer kan je BHV-er worden door een BHV cursus te volgen, dit kan in het hele land en een BHV cursus kan zelfs in één dag. Tijdens de cursus wordt er geleerd hoe je een beginnende brand bestrijdt, hoe je eerste hulp verleent en hoe je personen kan evacueren uit een pand. Door deze cursus zullen werknemers van uw bedrijf die een BHV-cursus hebben gevolgd weten hoe ze moeten handelen en hierdoor sneller kunnen reageren op bijvoorbeeld een brand.

Omdat u natuurlijk wel voorbereid wilt komen bij een BHV cursus kan je gebruik maken van een bhv trainingsset of examenset. Een BHV cursus is natuurlijk niet voor altijd geldig, want er zijn altijd wel weer aanpassingen of je geheugen moet opgefrist worden. Een bedrijf biedt dan ook bijna altijd een herhaling dag bij de cursus aan. Dit betekent dat je na een bepaalde tijd weer even de herhaling krijgt van wat je geleerd had, zodat je goed op de hoogte blijft en niets vergeet. Schoens-safety is een bedrijf dat u de trainingssets of examensets kan aanbieden. Ook is het mogelijk om bij hun een verbandkoffer of bijvoorbeeld een schuimblusser aan te schaffen, alles voor uw veiligheid.

https://www.schoens-safety.nl/