Bcentral
Image default
Business / Directories

Gratis bezienswaardigheden in Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden. Met bijna 900.000 mensen is het dan ook het eiland met de meeste inwoners van Spanje, evenals de buureilanden is dit een eiland van vulkanische oorsprong. Als je besluit een last minute naar Spanje te boeken en je gaat naar dit prachtige eiland, dan ga je waarschijnlijk allerlei bezienswaardigheden bezichtigen. Natuurlijk zal je voor een groot aantal bezienswaardigheden wel moeten betalen, daarom hier een aantal tips van bezienswaardigheden die helemaal gratis zijn in Tenerife.

Allereerst kan je natuurlijk een vulkaan gaan bezoeken, het eiland is ten slotte van vulkanische oorsprong. De Teide vulkaan is de hoogste berg in Spanje en de derde grootste vulkaan in de wereld. Daarnaast heb je ook nog eens een prachtig uitzicht op de wilde natuur eromheen. In Garachio bevinden zich grote rots zwembaden. Deze zijn ontstaan na een uitbarsting in 1706 , die twee vernietigende lavarivieren door het stadje jaagde richting de haven. Dit deed veel mensen bijna 300 jaar geleden op de vlucht slaan, maar nu trekt het juist zeer veel bezoekers. De zwembaden zijn er in verschillende maten en vormen. Sommige zijn ondiepe plonsbaden voor kinderen en andere baden zijn juist weer zeer diep. Ten derde bevindt zich in Icod de Los Vinos de Drago boom. Niemand weet hoe oud deze boom precies is, maar het is een prachtige boom die je zeker eens gezien moet hebben. daarnaast is Masca ook een aanrader, het heeft iets prehistorisch en zit weggestopt in de plooien van de eeuwenoude Teno bergen. Ten slotte vindt er in elk historisch stadje in Tenerife wel een Romería plaats. Bij dit feest gaat iedereen traditioneel verkleed met versierde ossenkarren door de straten om allerlei lekkers uit te delen.

Wil jij deze prachtige bezienswaardigheden in Tenerife ook ontdekken en nog gratis ook? Boek dan snel een last minute in Spanje.

http://lastminutespanje.nl/