Bcentral
Image default
Business / Directories

De gezondste hapjes voor naar school

De peuter- en kleutertijd is misschien wel de leukste tijd uit het leven van ieder kind. Het zijn de tijden dat je nog elke dag met veel plezier naar school gaat en weinig tot geen verplichtingen hebt als peuter of kleuter. Als ouder heb je echter wel een verplichting. En dat is om er voor te zorgen dat jouw kleintje voldoende voeding en ook gezonde voeding binnenkrijgt. Er hangt echter vaak een negatief imago over gezond eten bij kleine kinderen. Door deze tips te volgen, zorg jij dat ook gezonde hapjes lekker kunnen zijn.

Tussendoortje

Kinderen hebben ook een lekker tussendoortje nodig. Je kunt er wel voor kiezen om voor een vette, zoete liga of iets dergelijks te gaan, maar je kunt er genoeg gezonds voor in de plek zetten. De beste optie hiervoor is kleurrijk, zoet fruit. Denk hierbij aan een stukje watermeloen, druiven, aardbeien of iets anders. Een gezond stukje fruit en nog lekker ook!

Lunch

Ook met de lunch valt er genoeg te experimenteren. Er is niets mis met een gezonde boterham met kaas. Echter moet je het wel een beetje leuk maken. Houd de boterhammen bij elkaar met een leuk prikkertje en voeg ook extra dingetjes aan de boterham toe. Denk aan stukjes komkommer of avocado. Als het maar kleurtjes zijn die in het oog springen.

Drinken

Veel ouders geven hun kleintje zoete sapjes mee. Ook in drankjes als ‘gezonde’ sinaasappelsap zitten soms wel meer dan 10 suikerklontjes. Kies er in plaats van dat voor om gewoon lekker water in een leuk flesje of een mooie drinkbeker te doen. Aan het water kun je van alles toevoegen, zoals een schijfje komkommer, sinaasappel of een blaadje munt. Je kunt hier flink mee variëren!

Mooiste spulletjes

Tot slot kun je het eten en drinken extra leuk maken door de leukste spulletjes mee te geven. Denk hierbij aan mooie lunchboxen of drinkbekers. De mooiste collecties vind je bij Jut en Juul Lifestyle for Kids.

 

https://www.jutenjuul.nl/