Bcentral
Image default
Business / Directories

Verbinden van data

In het dagelijkse leven werken we veel met kabels en kabeltjes. Het verbinden van twee apparaten door middel van een kabel ervaren we als een even simpele als logische handeling. Een voorbeeld is het verbinden van je telefoon met een computer. Op deze wijze kun je de gegevens van je telefoon overzetten op je computer. Zo heb je altijd een back-up van je gegevens en je hebt deze gegevens overal bij de hand. De manier en vooral de snelheid waarmee we data tegenwoordig transporteren van het ene naar het andere apparaat is drastisch verandert.

Toegenomen hoeveelheid

Je kunt je niet voorstellen in welke mate de hoeveelheid data is toegenomen die we dagelijks gebruiken zonder dat we er echt bij stil staan. Een televisiekabel gaf in vroeger dagen enkel het signaal voor een uitzending door maar tegenwoordig komt er een complete televisie gids met de data mee. Het opnemen en terugkijken van programma’s behoren nu ook tot de mogelijkheden en al die gegevens gaan via de gebruikte kabel. Bij meer geavanceerde toepassingen zijn de hoeveelheden dat die via een kabel worden verstuurd vele malen groter.

De unieke kabels van MCAP

Om al die data via een kabel te kunnen versturen is een hoogwaardige technologie nodig. De verschillende toepassingen vereisen verschillende soorten kabels. Omdat al die kabels hele specifieke eigenschappen hebben worden zo ook heel secuur samengesteld. Een van de meest vooruitstrevende bedrijven op dat gebied is MCAP. Voor welke toepassing je een kabel ook wilt gebruiken, bij MCAP maken ze de optimale kabel voor je product.

Neutrik en MCAP

Omdat MCAP alleen met de allerbeste producten werkt maken ze gebruik van technologie van Neutrik. Neutrik is wereldleider als het gaat om kabels en connectoren op het gebied van audio, video, licht, data en industrieel gebruik. Bij Neutrik wordt enkel gewerkt op basis van geavanceerde standaarden waardoor je verzekerd bent van de hoogste kwaliteit. Bij MCAP passen ze de Neutrik technologie toe maar zijn ze ok specialist in reparaties voor de Nederlandse markt.

Het samenvoegen van kabels

In veel gevallen is het handig om allerlei kabels met diverse functie samen te voegen in een enkele kabel. Aan het einde van die kabel zit een connector waarop meerdere apparaten met allemaal verschillende functies kunnen worden aangesloten. Denk hierbij aan ziekenhuizen waar bij een bed van een patiënt een aantal apparaten beschikbaar zijn. Telefoon, televisie, de bel maar ook aansluitingen voor medische apparatuur moeten voorhanden zijn. Het is een voorbeeld van een praktische toepassing waarbij MCAP zorgt draagt voor de ontwikkeling en het uitvoeren van de toepassing.

Samenwerking MCAP en Neutrik

De jarenlange expertise van Neutrik heeft geleid tot een innovatieve wereldleider op het gebied van ontwerp, ontwikkeling en verkoop van hoogwaardige kabels en connectoren. Met Neutrik als partner kan MCAP zichzelf beschouwen als de voorloper in Nederland op dit gebied. Speciaal voor de Nederlandse markt levert en repareert MCAP producten als de Neutrik OpticalCon en de OpticalCon Quad. Deze producten vinden hun toepassingen voornamelijk in mobiele glasvezel verbindingen. Deze verbindingen kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast.


 

http://www.mcap.nl/oplossingen/neutrik-opticalcon.html