Bcentral
Image default
Business / Directories

Thuis massaproductie

Producten worden nu nog vaak in fabrieken gemaakt, de fabriek maakt vaak veel van hetzelfde product. Massa productie zorgt ervoor dat iedereen van producten kan genieten voor een betaalbare prijs. Men is zich hier vaak niet van bewust en probeert altijd alles nog goedkoper te krijgen. Sommige gaan nog een stuk verder en gaan zelf hun producten maken en produceren. Dit is door de komst van 3d printers ook gemakkelijker en zorgt er dan ook voor dat men op de eigen manier spullen kan creëren. Wel is dit nog vrij duur, daardoor kan niet iedereen een dergelijk printer aanschaffen, ook is massa productie nog niet aan de orde. Wel is het mogelijk dat in de toekomst iedereen zijn producten zelf kan maken en dat massaproductie mogelijk wordt voor hen.

 

Voorlopig is niet iedereen zo ver, de techniek van 3d printen wordt steeds verbeterd en daardoor toegankelijker voor iedereen. Men wordt steeds handiger in de techniek en het toepassen van de materialen. De uitkomsten worden beter en mooier. Het leuke aan 3d printen is de mogelijkheid om je eigen draai aan producten te geven. Dit is voor vele de reden om met deze techniek te beginnen. Men vindt het creëren van eigen spullen leuk en handig, neem maar eens een voorbeeld aan een moestuin, men is dan trots op de groente of fruit die zij verbouwd hebben.

 

Er zijn veel verschillende materialen die worden gebruikt bij 3d printen, vaak zijn deze materialen van kunststof. Ook komt het voor dat deze zijn vermengd met andere materialen, dit zorgt ervoor dat de kleur, vorm en stevigheid verschild. Men kan zo verschillende objecten creëren met verschillende materialen. Een materiaal dat veel gebruikt wordt is m-abs, maar ook het materiaal pc wordt veel gebruikt voor het maken van objecten. Het is daarom mooi om te zien dat men vrij is om eigen objecten en producten te produceren.

https://www.3dfilament.supplies