Bcentral
Image default
Business / Directories

Technologische ontwikkelingen

Elektronica speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven. Met elke uitvinding die op de markt komt wordt ons leven weer makkelijker gemaakt, maar raken we ook weer meer afhankelijk van elektronica.

De eerste technologie die echt een ingrijpend effect op ons leven had, was de stoommachine. Hierbij kon namelijk heel veel arbeid geautomatiseerd worden, die anders door mensen gedaan had moeten. Daarnaast kon er door de stoommachine de stoomtrein komen. Hierdoor kon er sneller en met verder gelegen gebieden handel worden gedreven.

Daarna ging de ontwikkeling snel. Want door de uitvinding van de stoommachine kon de industriële revolutie beginnen, waar men in fabrieken ging werken om veel te produceren en waar er dus ook veel ruimte voor innovatie was.

Daardoor konden er wapens ontwikkelt worden voor de oorlogen die zouden volgen, maar ook andere dingen. Zoals het vliegtuig bijvoorbeeld, of de radio.

Daarna kwam de televisie. Die had ook een grote invloed op mensen, want alles wat er in de wereld omging, kon men toen meteen zien en dus meebeleven. De televisie verbreedde de horizon van de mensen die ernaar keken en maakte de wereld kleiner.

Nu is de wereld natuurlijk heel ver ontwikkeld, vooral als je het vergelijkt met zo’n 100 jaar geleden. Nu hebben we mobieltjes waardoor we altijd bereikbaar zijn. We hebben het internet, waardoor alle kennis van de mensheid 1 klik van ons verwijderd is. We kunnen zelfs een laptop zelf samenstellen. Met een Laptop op maat heb je geen computer meer nodig en neem je overal je internet en al je kennis mee.  

We zijn dus in een korte tijd erg ver gekomen. Het is te hopen dat we deze trend voort weten te zetten en over twintig jaar nog mooiere, handigere en ingewikkeldere technologie zullen hebben. Zodat we tot nog veel meer dingen in staat zullen zijn.

https://laptopzelfsamenstellen.nl/