Bcentral
Image default
Business / Directories

Speelse kleurencombinaties door kragen

Mannen die net gekleed voor de dag willen komen, kiezen veelal voor het dragen van een overhemd of blouse. Omdat het iedere dag dragen van een wit overhemd misschien wat saai overkomt, kunnen mannen tegenwoordig kiezen uit vele kleuren en printjes. Met de grote keuze uit mannenhemden, kunnen mannen tegenwoordig voor iedere gelegenheid een andere blouse kiezen. Of het nou om een casual of een chique gelegenheid gaat. 

Dubbel boord

Om de mannenhemden nog feestelijker en origineler te maken, zijn er tegenwoordig ook overhemden met een dubbele kraagte koop in de kledingwinkels. Deze hemden hebben twee kragen, die over elkaar heen vallen. De kragen verschillen meestal van kleur. Een echte functie heeft het dubbele boord niet. De twee kleuren zorgen voor een speels effect rondom de nek van de man. Soms heeft een boord een motief, zoals een ruitje of streepjes. Dit motief komt vaak terug aan de uiteindes van de mouwen, zodat het hemd een geheel is. 

Herkomst

Het hemd met de dubbele kraag komt oorspronkelijk niet uit Nederland. Deze mode komt uit Italië, waar eigenlijk iedere man één of meerdere blouses met dubbele kraag in de kast heeft hangen. Nederlandse mannen die graag zo’n hemd willen aanschaffen, hoeven niet helemaal naar Italië te reizen. Ze kunnen terecht bij de luxere herenmodezaken in Nederland. Wie niet graag de deur uitgaat, kan zijn inkopen ook via internet doen. Bij beide winkelopties kunnen mannen naast hun overhemd ook bijpassende jasjes, manchetknopen, stropdassen of strikjes en pantalons aanschaffen.