Bcentral
Image default
Business / Directories

Wat te overwegen bij de aankoop van LED verlichting?

Het bespaart geld en is milieuvriendelijk! Dat is toch alles wat ik hoef te weten? JA en NEE, LED verlichting is altijd een verstandige keuze! Maar zoals met elk product zult u moeten kijken naar de verschillen in de markt. Kijk eens naar deze onderstaande zaken:

 

Gelijkwaardig Wattage

Lumen is de nieuwe standaard in LED verlichting. Hiermee kunt u ​​gemakkelijk de vergelijking maken tussen u huidige lampen en uw LED verlichting. Als u een LED lamp vergelijkt met een gloeilamp, krijgt u een ruwe schatting over hoe deze de ruimte verlicht. Een vergelijking kunt u maken op basis van deze zeer eenvoudige rekensom: 1 op 4 of 1 op 5 watt van de gloeispanning op het aantal lumen dat u nodig heeft. Hierbij kan dit met ongeveer 50-100 lumen naar erboven of eronder verschillen.

 

Lumen Lumen meten de directe hoeveelheid licht die de lamp in totaal afgeeft. Het gemiddelde van een gloeilamp ligt tussen de 60 watt bij 800 lumen,

De variatie is afhankelijk van de fabrikant en de ouderdom van de lamp. LED verlichting is direct geschikt voor hun maximale lumenwaarde en gaan veel langer mee zonder de lamp te hoeven dimmen.

 

Kleurtemperatuur

Hoe lager de kleur waarden, hoe warmer de kleur.

2700-3000 K is het meest vergelijkbaar met gloeiend “warm wit” ligt voor een relaxte huiselijke sfeer.

4000K is koel wit licht, ideaal voor een werkomgeving.

6500K een zeer hard “zwartwit” vergelijkbaar met daglicht, belangrijk bij zichtbaarheid.

 

Stuurprogramma inhoud

Bij aankoop van LED verlichting is het verstandig om te checken of de LED lampen zelfgestuurd zijn. Is dit niet zo, zult u naast de LED Lamp ook een driver moeten aanschaffen (wat niet heel veel extra zal kosten), anders werkt u LED verlichting niet. Dit komt door het ontwerp van de LED verlichting dat niet op wisselspanning werkt. Vandaar dat deze een driver vereist om de spanning van AC naar DC om te zetten voor een juiste werking, indien de LED lamp niet zelfsturend is.