Bcentral
Image default
Business / Directories

De nederlaag van VVV Venlo

Afgelopen zaterdag was het zover, de wedstrijd van VVV – Ajax. In Covebo Stadion – De Koel – ging VVV met 0-13 onderuit tegen de Amsterdammers. Met deze monsterzege schreef Ajax dan ook een nieuw eredivisierecord. Het vorige eredivisierecord, ook op de naam van Ajax, was in de wedstrijd tegen Vitesse van 19 mei 1972, hier werd Vitesse met 12-1 verslagen. Met dit historische record is het dan ook niet gek dat veel nieuwssites er mee vol stonden.

Het eerste doelpunt werd al in de 12de minuut gescoord, daarna ging het hard. Hoewel het in de rust ‘pas’ 0-4 stond, had iedereen het idee dat er voor Ajax meer in zat. Dat heeft VVV in de tweede helft dan ook geweten. Nog geen 10 minuten na rust werden de 0-5 en 0-6 gescoord. En nog niet veel later in de 59e minuut stond het alweer 0-8. Ajax bleef lekker doorgaan en knalde er nog wat meer doelpunten in. Zo ook in de 74e, 76e en 78e minuut, drie doelpunten vlak achter elkaar. Met maar liefst 23 schoten op doel om 0 en een balbezit van 76% om 24% heerste Ajax dan ook de gehele wedstrijd.

Het was dan ook geen makkelijke wedstrijd voor de keeper van VVV, die het moest doen met tien reddingen en 13 doelpunten. Je kan dan ook wel zeggen dat dit bizar nieuws is uit de sportwereld, waarbij het niet alleen in Nederland rondging. Ook in het buitenland werd er genoeg over deze wedstrijd gesproken.

 

Mede door het verlies van PSV, is Ajax nu de koploper van de eredivisie. Onder hen staat nu Vitesse met hetzelfde puntenaantal, maar met iets minder gemaakte doelpunten. Niet langer Sparta, die nog geen drie weken geleden ook een historische wedstrijd tegen AZ speelden, maar Fortuna is nu de hekkensluiter van de competitie. VVV staat na dit weekend met 5 punten op de 14e plek.

https://www.redactie24.be