Bcentral
Image default
Business / Directories

Open BIM voor de installatietechniek: DDS CAD 12

Het Data Design Systeem (DDS) biedt klanten al dertig jaar software voor installatietechniek met CAD/BIM software. DDS CAD software kan gebruikt worden voor het ontwerpen en berekenen van HVAC, elektrotechnische, sanitaire en PV installaties. Met het nieuwste Data Design Systeem – DDS CAD 12, kunnen gebruikers makkelijker bij de ingevoerde informatie waardoor ze een beter overzicht over de data binnen het hele systeem hebben. DDS CAD 12 zet in op meer informatie, een beter overzicht en hierdoor meer controle.

Nieuw in DDS CAD 12

Het Data Design Systeem levert software voor de installatiebranche op het gebied van innovatie en functionaliteit. DDS CAD applicaties ondersteunen het open BIM ontwerpproces en er kan uitwisseling plaatsvinden op basis van IFC. DDS 12 is het nieuwste Data Design Systeem. In het nieuwste DDS CAD systeem CAD 12 zijn de volgende toepassingen vernieuwd of aangepast: het systeem biedt een compleet overzicht door een niet en overzichtelijker control center. Gebruikers kunnen daarbij sneller en makkelijker rapportages creëren met behulp van de verbeterde rapport manager. Dankzij dynamische referenties passen eerder gepositioneerde objecten zich automatisch aan. Daarnaast is er een volledig nieuwe multidisciplinaire clash detectie ingebouwd en kunnen klanten gebruik maken als gedetailleerde visualisatie filters die te gebruiken zijn voor eenduidige analyse van het model.

Open BIM in DDS CAD 12

De DDS CAD applicaties ondersteunen het open BIM ontwerpproces, dit geldt ook voor DDS CAD 12. Ook kan er kan uitwisseling plaatsvinden op basis van IFC. Er zijn nu meer mogelijkheden om IFC bestanden met missende of foutieve verdiepingshoogtes te importeren. Ook het exporteren van IFC modellen met extra classificatiemogelijkheden is een nieuwe optie, net als het exporteren met tekst, positienummers en dimensionering. Voor energiesimulatie software applicaties is ook het exporteren van IFC modellen inclusief second level Space Boundaries mogelijk.

W-techniek en E-techniek

Het nieuwe DDS CAD 12 systeem heeft verbeterde visualisatiemogelijkheden voor leidingsystemen en luchtkanalen en met het volledige nieuwe berekeningsalgoritme voor leidingsystemen worden een hogere snelheid en precieze bereikt. Bovendien kan met een simpele klik van de muis een verschillende elektrotechnisch systeemschema worden gegenereerd en is de verdiepingsoverschreidende bekabeling inclusief spanningsverliesberekening geoptimaliseerd.

 

 

 

 

 

http://www.dds-cad.nl/