Bcentral
Image default
Business / Directories

Nachtvissen op karper

Karper is een vissoort die ontzettend groot en sterk kan worden. Het is echter niet makkelijk om een karper te vangen. Deze vis is namelijk heel intelligent en is in staat om vaak te ontkomen. Zelf bij doorgewinterde vissers lukt het niet om alle karpers te vangen. Zelfs niet als de karper hun aas opneemt met haak en al. Dit blijkt wel uit de verschillende onderwaterfilms op youtube of die je kunt kopen in de sportviswinkel. Uit deze beelden blijkt dat de karper in staat is om veel details onder water te zien, waardoor het haakaas soms als gevaarlijk wordt gezien, voordat het wordt opgepakt. Daarnaast is ook duidelijk dat de karper de haak of de onderlijn kan voelen, voordat de haak goed vlees kan pakken. Dan spuwt de karper het haakaas met haak en al uit, of kan deze met enkele kopschudden alsnog verliezen. 

 

Het vissen op karper in de nacht kan een uitkomst zijn om de karper alsnog te vangen. Een groot voordeel hierbij is dat het visuele gevaar in de nacht niet meer aanwezig is. De karper kan de vislijn dan niet zien, net als de haak en lood-montage. 

Ook blijkt in verschillende wateren dat de karper veelal ’s nachts eet. Dit zijn vaak ook de wateren waar veel overdag op karper wordt gevist. De karper heeft geleerd dat deze beter ’s nachts het voer kan opnemen, omdat de kans op gevangen te worden dan een stuk kleiner is. Dit wordt ook wel visdressuur genoemd. 

Wat ook niet te vergeten is, is dat je in de nacht veel uren kunt vissen. Voor karper is dit soms nodig om de voerstek te vinden en als veilig te wanen. Overdag zijn er veel verplichtingen waar je aan moet voldoen, waardoor je niet altijd aan vissen toekomt. Het overnachten aan de waterkant kan dan een goede oplossing zijn om toch achter onze gevinde vrienden aan te gaan. 

 

https://www.sportvisgigant.nl/