Bcentral
Image default
Business / Directories

Leuke bezigheden in Delft

Plannen om een weekendje naar Delft te gaan? Naast dat Delft uiterst geschikt is voor de studenten heeft het veel meer te bieden. Zoals een stadswandeling langs de oude grachten, een lekker bakje coffee in een van de leuke en lekkere cafe’s of zoek je meer naar de historie van Delft. Bijvoorbeeld het VOC gebouw, het huis van oranje of het Delfts blauw. In dit artikel lees je een aantal tips om in Delft te bezichtigen.

 

De nieuwe en oude kerk

Delft staat bekend om zijn historische gebouwen die de moeite waard zijn om te bezichtigen. Op de Delftse markt is er bijvoorbeeld het mooie stadhuis en de nieuwe kerk. De nieuwe kerk is een absolute aanrader om eens te bezoek. Dit komt doordat de kerk een erg wonderbaarlijke manier van ontstaan heeft. Een bedelaar en iemand die hem eten wou geven hadden beiden tegelijk een visioen van een gouden kerk met Maria erop. Zodoende stierf de bedelaar en de andere persoon zette zijn visioen tot werkelijkheid. En zo is de kerk in 1381 ontstaan.

 

Prinsenhof museum

Dit museum laat de Nederlandse geschiedenis herbeleven. Er worden schilderijen van Delftse schilderaars als Johannes Vermeer, Antoni van Leeuwenhoek, Michiel van Mierevelt en Hugo de Groot. In dit museum leer ie over de handel, wetenschap en kunst wat door de eeuwen heen voor rijkdom heeft bezorgt.

 

Kappers

Naast de bezienswaardigheden zijn er ook veel mogelijkheden om te beleven, zoals het groot aanbod in kappers. Deze kappers in delft zijn ieder voor zich erg bekwaamd in hun vak en geven je een kapsel naar jou wensen. Het aanbod van kapsalon delft blijft maar groeien, aangezien in Nederland steeds meer mensen willen ondernemen.

 

Kortom als je er lekker weekendje eruit wilt en jezelf lekker wilt verwennen. Zoek dan niet verder en bezoek de mooie stad Delft.

https://www.onekappers.nl/