Bcentral
Image default
Business / Directories

Kijk in het Vijverhandboek voor draadalg bestrijden!

Bij het schoonmaken van de vijver komt u ineens weer voor die ergernis te staan: draadalg bestrijden. Nu bestaat er het fantastische Vijverhandboek waarin manieren worden gegeven om draadalg tegen te houden. Draadalg is makkelijk te zien wanneer u bij de vijver staat, het ziet er namelijk groen uit en zit tegen de vijverwand aan tussen de andere waterplanten. Het lastige aan draadalg bestrijden is dat je erachter moet komen hoe die draadalg in uw vijver is ontstaan. Op de website van het Vijverhandboek staat gelukkig een uitgebreide handleiding hoe u draadalg het beste kunt stoppen. Daarnaast beschikt het Vijverhandboek ook over andere handige tips met betrekking tot het onderhouden en inrichten van uw vijver. 

Draadalg bestrijden op de langere termijn

Het bestrijden van draadalg vijver is niet zomaar gebeurd. Het weghalen van draadalg moet aan alle vijverwanden plaatsvinden om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen. Hoofdzakelijk wilt u graag de algen doden die in uw vijver zitten. U kunt dit simpelweg doen met uw eigen groene vingers of met een hark bijvoorbeeld, maar dit is niet voldoende. In het Vijverhandboek vindt u de verdere uitgebreide uitleg over draadalg bestrijden. Zoals eerder genoemd is het belangrijk om de achterliggende oorzaak van de groei van draadalg te weten te komen. Een mogelijke oorzaak kan zijn dat er te weinig zuurstofplanten in het water zitten. Op de website van het Vijverhandboek kan u meer informatie vinden over de oorzaken van draadalg, het bestrijden van draadalg en hoe u draadalg kunt herkennen. Wanneer u niet beschikt over ‘groene vingers’, kunt u er ook nog voor kiezen om het product ‘Draadalg-in-één’ te kopen.

Meer over draadalg

In het Vijverhandboek staat ook een handige checklist, een doorverwijzing naar een pagina over hoe u draadalg kunt voorkomen, hoe u draadalg kunt herkennen en hoe u draadalg op een biologische manier kunt herkennen. Bovendien kunt u in het Vijverhandboek ook andere handige tips en handleidingen vinden die u helpen bij het onderhouden van uw vijver. 

Het Vijverhandboek is ontwikkeld door professionals en ervaringsdeskundigen die graag hun kennis met andere vijverliefhebbers delen. Wilt u contact met een van deze personen? Neem dan contact op via het contactformulier op de website www.vijverhandboek.nl.