Bcentral
Image default
Business / Directories

Lamelparket op uw vloeren?

Lamelparket is één van de vele soorten vloeren die u bij Bax Houthandel kunt aanschaffen. Direct vanaf de fabriek, zonder tussenkomst van een tussenstation. Dat zorgt er natuurlijk voor dat u bij hen een uiterst scherpe prijs betaalt voor uw houten vloer. De vloer is mogelijk het grootste oppervlak dat u thuis heeft. Het kiezen van het gewenste materiaaltype bepaalt de uitstraling van uw woning, naast natuurlijk het kleurenpalet, interieurstijlen en meubel opties. Het is daarom verstandig om wijs te kiezen. Als uw voorkeur uitgaat naar tijdloze elegantie, is een lamelparket zeker aan te raden.

Wat is lamelparket?

Lamelparket is een houten vloer die uit meerdere lagen bestaat. De bovenste laag, ook wel toplaag, zichtzijde of slijtlaag genoemd, bestaat uit massief hout. De onderkant of basislaag is gemaakt van een kruislings verlijmd multiplex. Dit soort vloeren zijn uitermate stabiel, geschikt voor gebruikt bovenop een vloerverwarming en bij Bax Houthandel zelfs te verkrijgen in een afmeting tot maar liefst 33 cm breed!

Waarom kiezen voor lamelparket?

Lamelparket heeft een natuurlijke uitstraling en het zorgt voor een warme sfeer en een tijdloze uitstraling aan uw huis en interieur. In vergelijking met vinyl en andere vloeren is het duurzamer en kan het naar wens worden geschuurd of gelakt. Het materiaal biedt ook een natuurlijke grip en heeft akoestische eigenschappen die de geluidsabsorptie bevorderen. In tegenstelling tot andere natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld marmer.

Is lamelparket gemakkelijk te onderhouden?

Kort en bondig: Ja. Massief houten vloeren zijn gemakkelijk te reinigen – veeg het oppervlak gewoon af met een vochtige dweil. Het houdt geen geuren vast, waardoor het hygiënisch is. Vermijd echter het slepen van zware voorwerpen of meubels over de vloer om krassen te voorkomen.

Hoeveel kost het?

De kostprijs van deze specifieke houten vloeren varieert. De prijs is afhankelijk van meerdere factoren. Zoals grootte, dikte en afmeting van het hout, de vereiste arbeid en de gebruikte vernissoorten. Gelukkig liggen de prijzen van houten vloeren bij Bax Houthandel ruim beneden de reguliere prijzen omdat ze kunnen leveren vanuit eigen fabriek. Ze hebben zelfs budget parket, dus voor elke beurs een prima oplossing voor handen.